07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » El Bab’da 2 Türk Tankı Vuruldu
El Bab’da 2 Türk Tankı Vuruldu

El Bab’da 2 Türk Tankı Vuruldu

Suriye’nin kuzeyindeki El Bab kentinde IŞİD ile ÖSO ve Türk askeri arasında şiddetli çatışmalar devam ediyor. IŞİD, şehrin batısında iki Türk tankını ısı güdümlü füzeyle vurdu.

ÖSO kaynaklarından edinilen bilgilere göre El Bab kentinin içinde ÖSO ve Türk askerleri, şiddetli çatışmalar sonucunda kentin batısındaki ve kuzeyindeki birçok yeri IŞİD’in elinden aldı.

Sputnik’ten Hikmet Durgun’un haberine göre Kent içinde sokak çatışmaları yaşanırken, IŞİD bomba yüklü araçlarla intihar saldırıları düzenliyor. Türk savaş uçakları bölgede bir yandan IŞİD mevzilerini yoğun bir şekilde bombalarken, bir yandan da havadan bildiriler atarak sivillerin kenti terk etmesini istiyor. El Bab’da büyük bir direniş gösteren IŞİD, şehrin batısında Türkiye’ye ait 2 tankı güdümlü füzeyle vurarak kullanılamaz hale getirdi. IŞİD bağlantısıyla bilinen AMAK haber ajanısı da konuyla ilgili açıklama yaparak Türkiye’ye ait iki tankın güdümlü füzeyle vurulduğunu duyurdu. Ayrıca üçüncü bir tank da IŞİD tarafından havan topuyla vurularak kullanılamaz hale getirildi. Öte yandan El Bab’da çatışmaların çok şiddetlenmesi üzerine Türkiye kente komando takviyesi yaptı.