02 Temmuz 2024 Salı
Ana sayfa » Durum Çok Ciddi Onlar Dalga Geçiyor
Durum Çok Ciddi Onlar Dalga Geçiyor

Durum Çok Ciddi Onlar Dalga Geçiyor

Yaklaşık 2 ay önce hacker grubu Anonymous, Twitter üzerinden yaptığı açıklamayla Emniyet Genel Müdürlüğü’nün verilerini ele geçirdiğini iddia etmiş ve bu verileri twitter hesabından paylaşmıştı. Konu Associated Press (AP) haber ajansı’nın haberiyle bir kez daha gündeme geldi. Ajans veri tabanında, 50 milyona yakın Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının kişisel bilgilerini içerdiğini yazınca tartışmalar da başladı. Hükümet cephesinden olayla ilgili şaka gibi açıklamalar geldi.

İşte o açıklamalar:

Başbakan Ahmet Davutoğlu: Evimin adresini sorsalar söylerdim
– Verilerin sızdırılması konusunu ciddiyetle ele alıyoruz. Bakanlar Kurulu’na dün Binali Yıldırım tarafından bilgi verildi. Bu konuda yapılması düşünülen çalışmaları ele aldık. Bu konunun detaylı olarak incelenmesini istedik. Bakanlık bünyesinde bir çalışma yürütülüyor. Bütün vatandaşlarımız gerekli tedbirin alındığından emin olmalı. Evimin adresini sorsalardı söylerdim.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım:Bu haberlerin güncel bir değeri yok

-Bu haber çok eski bir haber. 2010 yılında da böyle bir iddia ortaya atılmıştı. Şimdi bu, zaman zaman ısıtılıp ısıtılıp gündeme getiriliyor, yeni bir haber gibi servis yapılıyor. Şu an ortaya çıkan haberlerin güncel bir değeri yok. Bu, bildiğimiz bir konudur, geçmişte yaşanmış bir hadisedir.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ: YSK bu seçmenlere ilişkin bilgileri partilerle de paylaşıyor

-Nereden sızdı, nasıl sızdı bilmiyorum. Rakamlara baktığınız zaman Türkiye’deki seçmen sayısına yakın bir rakam. YSK bu seçmenlere ilişkin bilgileri partilerle de paylaşıyor. Bu sızmanın araştırılması lazım. Öyle zannediyorum ki bu haberlerin çıkmasının ardından adli ve idari takip başlamıştır. Bildiğiniz gibi Türkiye kişisel verilerin korunmasına anayasada yer verdi. Kişisel verilerin el değiştirilmesi, paylaşılması temelde yasaklandı. Bunu ihlal edenlerle ilgili ceza yaptırımları arttırıldı.