07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Diyanet Fetva Verdi Tabela Kaldırıldı
Diyanet Fetva Verdi Tabela Kaldırıldı

Diyanet Fetva Verdi Tabela Kaldırıldı

15 Temmuz darbe girişimi sonrası ilk kez İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın dile getirdiği ve Pendik’te yapılan “Hainler Mezarlığı” tabelası Diyanet fetvası ile kaldırıldı.

Pendik’te yapılan “Hainler Mezarlığı”na silahlı saldırı düzenlendi. Mezarlığa tek defnedilen  Yüzbaşı Mehmet Karabekir’in mezarına ateş edildi. 

“Saldırgan gizlice gelmiş”

İddiaya göre mezarlığa gelen bir bir kişi görevlilere görünmeden, mezarlıkta tek defnedilen darbeci Yüzbaşı Mehmet Karabekir’in mezarına ateş etti, daha sonra uzaklaştı.

“Hainler Mezarlığı”  tabelası diyanet fetvası ile kaldırıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre Başkan Topbaş, 15 Temmuz gecesi darbe girişimine karşı direniş gösteren Çengelköy’ü ziyaret etti. “Hainler Mezarlığı” konusunda çeşitli eleştiriler olduğunu bildiğini ve bu konuda Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ile konuştuğunu aktaran Topbaş, “Din İşleri Yüksek Kurulunda bir toplantı yapmışlar. Kendisi, ailelerin rencide olma ihtimalinin çok yüksek olduğunu söyledi. ‘Tabelayı kaldırmanız doğru olur’ dedi. Ben de kaldırttım” ifadelerini kullandı.