07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Bu Dinleme Aracı Ne Oldu?
Bu Dinleme Aracı Ne Oldu?

Bu Dinleme Aracı Ne Oldu?

2013 yılında  TBMM Telekulak Komisyonunda ifade veren Emniyet İstihbarat Dairesi eski Başkanı ve Emniyet eski Genel Müdür Yardımcısı Emin Aslan da, bir Büyükşehir Belediye Başkanının ortam dinlemesi yapan “Observer’” araç kullandığını öne sürmüştü. Aslan, tutanaklara ve komisyon raporuna da yansıyan açıklamasında, Almanya’dan alınan 11 adet “Observer” aracın envantere kayıtlı olmadığını belirterek “Bir Büyükşehir belediye başkanının bile bu aracı kullandığını biliyoruz” demişti.

“O Belediye Başkanı Yargılanmalı”

Komisyon üyesi CHP İzmir milletvekili Erdal Aksünger de, Telekulak Komisyonu raporuna yazdığı muhalefet şerihinde, “Observer araçlar ve bu araçları bir Büyükşehir Belediye Başkanının dahi kullandığı iddiaları vardır. Bu iddianın ciddi olarak incelenmesi, mobil dinleme araçlarının hangi yetkiyle, nerelerde, hangi amaçla kullanıldıkları, ve bu araçları kullandığı iddia edilen Büyükşehir Belediye Başkanının tespit edilerek, yargı karşısına çıkarılması gereklidir’’ sözlerini söylemişti.

Dinleme Araçları “FETÖ” de

Sabah gazetesinde  yayınlanan haberde kayıp cihazların Fethullah Gülen cemaatinde olduğu yazıldı. O haberde şöyle deniyordu;

“Emniyet İstihbarat’ın 2 yıldır kayıp olan toplam 11 dinleme cihazının İstanbul merkezli siyaseti itibarsızlaştırma operasyonunda kullanıldığı öne sürüldü. Operasyondaki birçok detay, kayıp olan bu cihazlarla dinleme yapılmış olabileceğine işaret ediyor. Cihazların İstihbarat Dairesi dışında oluşturulan “paralel istihbarat” tarafından, yasadışı dinlemelerde kullanıldığı iddiası ağırlık kazandı. Bazı işadamları, bürokratlar ve siyasetçilerin yakınlarıyla ilgili iddiların aylar öncesinden sosyal medyaya yansıması, emniyet içerisindeki paralel istihbarat yapılanmasının bu cihazları kullandığı iddiası güçlendirdi.

“Araç Melih Gökçek’te “

CHP  Milletvekili Durdu Özbolat iseEmniyet’in teknik takip ve dinleme yapan araçlarından 6’sının kayıp olduğunun resmi olarak ifade edildiğini hatırlatarak “Araçlardan birisi Melih Gökçek tarafından kullanılıyor. Bu araçla yasa dışı dinleme yapılıyor” iddiasında bulunmuştu.

3 Temmuz’daki O Tapede de Dinleme Aracı Vardı 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü 3 Temmuz soruşturmasında, dosyanın ek klasörleri arasmda yer alan bir telefon görüşmesinde, Fenerbahçe Başkanı Yıldırım ile konuşan As Başkan Şekip Mosturoğlu’nun, “Melih Bey’de (Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’i kastediyor) bir araç varmış, ortam dinlemesi yapabiliyormuş. Kamp tesisinin oraya koymuşlar. Ortam dinlemesi yapıyorlarmış. İstanbul’a bile getirmişler, otelin yanına koymuşlar. Tam manyak bunlar ya sapık” sözleri yer alıyordu