02 Temmuz 2024 Salı
Ana sayfa » “Diğer Cemaatler Müsterih Olsun”
“Diğer Cemaatler Müsterih Olsun”

“Diğer Cemaatler Müsterih Olsun”

Yalçın Akdoğan:

Eski Bakan Ankara AKP Milletvekili Yalçın Akdoğan “Tabii bunlar farklı cemaatler içine de sızmışlar” dedi ve ekledi;” “Bu noktada diğer cemaatlerin müsterih olmasında fayda var. Hukuki sürecin muhatabı bu örgüt ve yandaşlarıdır”

Milliyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Serpil Çevikcan’ın haberine göre, bir grup gazeteciyle bir araya gelen Akdoğan’ın açıklamalarından satırbaşları şöyle;

“Kumpaslarla Zulmettiler”

-Görevden alınanlar, uzaklaştırılanlar; böyle baktığımızda bunların ailesi var, çocuğu var, bunları görünce üzülen insanlar olabilir ama bu süreç kılı kırk yaran bir hassasiyetle yürütülüyor. Onlar daha önce kumpaslar kurarak insanlara zulmettiler. Zulmettikleri için duvara tosladılar. Biz bu süreci zulmetmeden, hukuk içerisinde yönetiyoruz. Ah vah edenlerin bunlar başarılı olsaydı ertesi gün belki binlerce insanın öldürüleceği, asılacağı bir tablo oluşacağını da unutmaması lazım. Tabi bunlar farklı cemaatler içine de sızmışlar. Bu noktada diğer cemaatlerin müsterih olmasında fayda var. Hukuki sürecin muhatabı bu örgüt ve yandaşlarıdır.

“Bizi Asarlardı”

-Bu klasik bir darbe olsaydı belki bizi asarlardı, cezaevine koyarlardı. Ama çocuklarımız kendi hayatlarını yaşarlardı. Bu darbe başarılı olsaydı sadece bizi asmakla kalmazlardı gelecek kuşakları da kaybederdik. Bu devrimsel bir şey; amaçları var olan statükoyu korumak değil, devleti devirmek ve esaret rejimi kurmak. Gülen 40 yıl boyunca ilmik ilmik dokuyor, bir sürü kuruma sızıyor ama hesap edemedikleri, yatırım yapmadıkları bir yer var o da halk. Halk bu kadar darbenin önüne ölümüne atlarken artık kimse darbe marbe yapamaz. Teşebbüs eder ama altında kalır.

“Kökten Temizlik Gerekiyor”

-İnsanları dinleme, fişleme, harekete geçirme gibi operasyon kabiliyetlerini kırdık ama bunu bahsettiğimizde emniyet istihbarattan bahsediyorduk. Ordunun içerisinde bunların gücünü zaten biliyorduk ama bunu insanlara inandırma, ikna etme, gereğini yapma, tasfiye etme konusunda gerekenler yapılamadı, o ya da bu sebeple. YAŞ’larda birtakım temizlikler yapıldı ama gerekenler yapılmadı. Çünkü bu münferit temizlikle olabilecek bir şey değil. Bütün yapının içerisinde bunlar artık yapının omurgasını oluşturacak bir güce ulaşmışlar. Daha kökten bir temizlik gerekiyor.

“MİT Çomak Soktu”

MİT’in son dönemde 40 bin civarında kişiyi deşifre etmesinin bir etkisi olduğunu düşünüyorum. Eleştirecek birçok husus var. Bundan sonra istihbarat örgütlerinin bu tür darbeci hareketlenmeleri tespit etmesine dönük mevzuatı da gözden geçirmek gerekir. Ama baktığımızda bu darbe nasıl başarıya ulaşamadı; bir şekilde MİT’in çomak sokmasıyla oyun bozulmuş oldu. Göz ardı etmemek lazım.

“Dış Bir Oyun”

Bunun dış bir oyunun parçası olduğu konusunda hiçbir şüphem yok. Bunun şartları dışarıda olgunlaştırıldı. Kamuoyu algısı açısından dış kamuoyu algısı açısından olgunlaştırıldı. Birçok yazılar yazıldı, açık bir Tayyip Erdoğan, AK Parti düşmanlığı yapıldı. Mısır’daki darbe dış destek olmadan mı oldu? Ukrayna’daki olaylar. Türkiye’de bunların hepsini denediler. Ses kayıtları, tapeler, şantajlar, sokak kalkışmaları işte yargı darbesi, en sonunda fiili bir darbe. Farklı ülkelerde bu yöntemleri deneyerek başarılı oldular. Türkiye’de hepsini denediler hiçbiri tutmadı. (Siyasi iç bağlantılar bağlamında tespitler var mı?) Ortada bir belge olmadan ya da ifadelerden bir şey çıkmadan bunlar spekülasyon olur. Klasik darbe gibi düşünüyoruz hala öyle düşünmemek lazım.