07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Devlet IŞİD’ci Bombacıyı Görmezden Geldi

Devlet IŞİD’ci Bombacıyı Görmezden Geldi

Gaziantep’teki IŞİD operasyonunda kendisini patlatarak ölen örgütün Antep Emiri Yunus Durmaz  başta Suruç ve Ankara katliamları olmak üzere çok sayıda kanlı eylemin sorumlusuydu. Yunus Durmaz’la ilgili büyük bir skandal ortaya çıktı. Durmaz’ın, HDP’nin Diyarbakır mitingine bombacı Orhan Gönder ile birlikte gittiği görüntüler dava dosyasında olmasına rağmen,  savcılık, Durmuş hakkında hiçbir işlem yapmamış.

Cumhuriyet Gazetesi’nin haberine göre Birçok kanlı eylemin sorumlusu olarak aranırken Gaziantep’de düzenlenen operasyon sırasında kendisini patlatarak ölen IŞİD’in Antep emiri Yunus Durmaz’ın HDP’nin Diyarbakır mitingine yönelik bombalı saldırıyı gerçekleştiren Orhan Gönder ile birlikte miting alanına girdiği ortaya çıktı. Buna ilişkin görüntülerin dava dosyasında olmasına rağmen Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın iddianamesini hazırlarken Yunus Durmaz’dan hiç bahsetmediği ve davaya eklemediği ortaya çıktı.

Savcı görmezden gelmiş

Orhan Gönder’le polis kamerasına takılan Yunus Durmaz, eğer o tarihde yakalansaydı ne Suruç, ne Ankara, ne de Taksim katliamları yaşanacaktı. Diyarbakır Savcılığı’nın neden iddianameye Yunus Durmaz ve yanındaki iki kişiyi eklemediği sorusu şimdilik cevapsız.

zz

3 katliamın emrini de Yunus Durmaz vermişti

Polisin elinde ilk günden beri olan bu görüntülerde Yunus Durmaz’ın kimliği açıkça belli oluyor. Eğer 5 Haziran 2015’te miting alanına giren Durmaz, olaydan hemen sonra yakalansaydı 34 kişinin öldüğü 20 Temmuz Suruç saldırısı, 103 kişinin öldüğü 10 Ekim Ankara katliamı belki de gerçekleşmezdi. Çünkü her iki eylemde de saldırı talimatını Durmaz verdi ve canlı bombaları kendisi organize etti. Durmaz, o dönem istihbaratın birebir dinleyip takip ettiği kişiydi. Bu görüntüler, bir ay sonra 15 Temmuz 2015’de çok sayıda televizyonda da yayımlanarak haber olmuştu.