07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Devlet Destekli Katliam

Devlet Destekli Katliam

Yeşil Yol Projesi’nde, geçen yıl tepkiler nedeniyle durdurulan Rize’nin Çamlıhemşin İlçesi Yukarı Kavron ile Samistal Yaylaları arasındaki 8 kilometrelik bağlantı yolunda, çalışmalar 15 ay aradan sonra dün yeniden başladı. Rize Valiliği, bu sabah aldığı kararla Yeşil Yol karşıtlarının yaylaya çıkışını yasakladı. Jandarma yaylaya çıkan yolları tutarak vatandaşların geçişine engel oldu.

 

Yeşil Yol projesi kapsamında Çamlıhemşin İlçesi Yukarı Kavron ve Samistal Yaylaları arasında 15 ay aradan sonra yeniden başlayan çalışmalara dün tepki gösteren bir grup iş makinelerinin önüne çıktı. Jandarma ekipleri yol çalışmasını engelledikleri gerekçesiyle 6’sı kadın 11 kişiyi gözaltına aldı. Jandarmadaki ifadelerinin ardından 11 kişi dün gece serbest bırakıldı.

_51

Rize Valiliği bu gelişme üzerine yol çalışmasının sürdüğü Yukarı Kavron yaylasına çıkışlara bu sabah yasak getirdi. Ausor Yaylası ayrımında yolu kapatan Jandarma ekipleri, Yeşil Yol karşıtlarının yaylaya çıkışına izin vermiyor.

_50

 

“Veysel bey insafa gel!”

Yaylaya çıkışlarına izin verilmeyişini eleştiren, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun, Yeşil Yol güzergahında ağaç olmayan alanlara ağaç dikildiği yönündeki açıklamasına tepki gösteren Timur Danış, “Veysel bey insafa gel. Ormanda ağaç kesme, yaylaya ağaç dikme. Geri dönülmez hatalar işliyorsunuz. Orası hayvanların. Bu doğa katliamını durdurun” dedi. Gruptan Tülay Gülay ise, “Yaylaya çıkışımıza izin verilmiyor. Elimiz kolumuz bağlı bekliyoruz. Biz beklerken yaylada iş makineleri amacına ulaşmak için çalışıyor” diye konuştu.

Çalışmalar sürüyor

Çamlıhemşin İlçesi Yukarı Kavron ve Samistal Yaylaları arasındaki 8 kilometrelik Yeşil Yol güzergahında 2 iş makinesi ve kamyonlarla çalışma sürüyor. Yaklaşık 200 metre ilerleyen iş makineleri yayladan geçerek Samistal Yaylası’na doğru ilerleyişini sürdürüyor. Jandarma ekipleri de bölgede güvenlik önlemi alarak çalışmaları takip ediyor.