07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Dehşeti Anlattılar
Dehşeti Anlattılar

Dehşeti Anlattılar

Cihangir’de Velvet Underground Records adlı mekanda düzenlenen Radiohead etkinliğine gerici bir grup, ‘Ramazan’da içki içemezsiniz’ diyerek saldırdı. Saldırı sırasında etkinliğe katılan bir kişi kafasına şişe isabet etmesiyle yaralandı.

Olay büyük tepki çekerken, sosyal medyada #Cumartesi21deCihangirdeyiz hashtagi altında bu akşam saat 21.00’da Cihangir’de toplanma çağrıları yapıldı.

İleri haber’e konuşan etkinlik katılımcıları da, Cihangir’de bu akşamki protestoya katılacaklarını belirterek, “Gezi’den sonra ilk defa bir eyleme katılacağız” dediler.

Küfrederek Saldırdılar

Saldırıya uğrayanlar, emniyet müdürlüğüne giderek şikayetçi oldu.

Saldırıya uğrayanlar olay anını şöyle anlattı;

“Firüzağa Mah. Bostan Başı Cad. No:3 de bulunan Velvet İndie Ground isimli mekana bir müzik albürnü tanıtımı için gittik. Mekan önünde bulunduğum sırada kalabalık bir grup mekanın önüne geldi. Grubun içerisinden ismini bilmediğim beyaz gömlekli erkek bir şahıs bağırarak içeri girdi. Bu sırada grup içerisinde ismini ve eşkalini hatırlamadığım bir şahıs bizlere karşı ‘sizi s.. sizi içeride yakarız burayı sıkıyorsa bir daha gelin buraya’ gibi kelimeler kullandı. Bu sırada arkamda bulunan grup içerisinden eşkalini ve ismini bilmediğim bir şahıs bana şişe olduğunu düşündüğüm bir obje salladı ancak bana değmedi. Daha sonra arkadaşımın yaralandığını gördüm.112’yi arayarak ambulans çağırdım. Gelen ambulans ile birikte hastaneye gittim.”

DHA’ya konuşan Rayka Simoni isimli bir kadın ise olay anını anlattı:

“Bir tane konser gösterisi gibi bir şey vardı. Bizde arkadaşlarla ona gittik. Müzik çalıyorlardı plakçılar, bizde yere oturduk ve sakin bir ortam vardı. Hiçbir terslik yoktu, insanlar alkol alıyorlardı keyifli bir ortamdı. Bir anda şişeler kırılmaya başlandı, adamlar insanların üzerine şişeler fırlatmaya başladılar. Her şey hızlı gelişti ve orada oturan insanların kafalarına gözlerine vurmaya başladı. Bizde kaçmaya başladık apar topar. İnsanlar eşyalarını toplamaya çalıştılar. Sonra benim arkadaşım sinirlendi ve kadına vurulmaz diye çıkıştı adamlara. Sonrasında adamlar daha da üstüne gitmeye başladılar arkadaşımın ve yumrukladılar onu. Bende aralarına girmek ve arkadaşımı korumak istedim. Sonrasında bayağı bir patakladılar bizi. Bizde kaçmayı başardık ama arkadaşım çok kötü yaralandı. Üzerine tekme atmışlardı omurgalarına ağzı yüzü kan içinde kalmış, dudağı patlamıştı. Korkunçtu ve bir sürü kişi ağlıyordu. Bir kişinin kafası ve boynu kanıyormuş ama ben görmedim. Olayın olduğu saati bilmiyorum ama saat 21.00 sıralarında olmuş herhalde.”

Radiohead Kınadı

Radiohead’in yeni albümü A Moon Shaped Pool’un lansmanı için İstanbul Firuzağa’da düzenlenen etkinliğin alkol tüketildiği gerekçesiyle basılması, dünyaca ünlü grup tarafından kınandı.

Beyoğlu Firuzağa Mahallesi’ndeki Velvet Indieground Records’ta düzenlenen Radiohead etkinliği bir grup tarafından saldırı düzenlenmiş, içeridekiler ‘yakılmak’la tehdit edilmişti.

Olayın ardından bir açıklama yayınlayan dünyaca ünlü İngiliz müzik grubu, saldırıyı kınadı. Açıklama şöyle: “Kalbimiz bu akşam İstanbul’daki Velvet IndieGround’da saldırıyı uğrayanlarla birlikte. Umarız bir gün, geriye dönüp baktığımızda bu hoşgörüsüzlük şiddetinin çok eskilerde kaldığını görürüz. Şimdilik, İstanbul’daki hayranlarımıza sevgi ve desteğimizi sunabiliyoruz.”