07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Davutoğlu Yalan mı Söyledi?
Davutoğlu Yalan mı Söyledi?

Davutoğlu Yalan mı Söyledi?

Cengiz Holding’in, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun “Hukuksal süreç bitene kadar çalışmalar duracak” sözü verdiği Cerattepe’de madencilik faaliyetlerini sürdürdüğü ortaya çıktı. Hatta Davutoğlu ile Artvinliler Heyeti’nin görüştüğü süreçte Cengiz Holding’e yer tahsisi bile yapılmış. 

Artvin’in Cerattepe bölgesine geçen hafta jandarma ve polis eşliğinde çıkarılan Cengiz Holding’e ait Eti Bakır A.Ş’nin çalışanları iş makineleri eşliğinde şantiye kurmak için çalışmalarına başladı.

Görüşmeler sürerken Cengiz Holding’e gizlice yer tahsisi yapıldı

Yeşil Artvin Derneği de Artvin Orman Bölge Müdürlüğü’ne “yer tahsis izni” olup olmadığı yönünde dilekçeyle başvuruda bulundu. Yeşil Artvin Derneği öncülüğündeki heyetin önceki gün Ankara’da Başbakan Ahmet Davutoğlu ile yaptığı görüşme sırasında, Artvin Orman İşletme Müdürlüğü’nün de maden şirketine yer tahsisi yaptığı ortaya çıktı. Artvin Orman İşletme Müdürlüğü, maden şirketine 77 bin metrekare alanda maden arama ruhsatı için şantiye kurulması ve çalışma yapılması yönünde yer tahsisi işlemini gerçekleştirdi. Artvin Orman Bölge Müdürü Sedat Ecevit, maden şirketine yer tahsisi yapıldığını doğruladı.

-Maden şirketine yer tahsisini 17 Şubat tarihinde kâğıt üzerinde yaptık. Dün de (önceki gün) bölgeye çıkan ekiplerimiz arazide esas yer teslimini yaptı. Şu anda maden şirketinin yer tahsis izni var” dedi. Ecevit, “Orman Genel Müdürümüz bize ilk gün kamuoyuna açıklamamızı söyledi ama Vali Bey’in talimatı nedeniyle kâğıt üzerinde yapılan yer tahsisi işlemini kamuoyuna açıklamadık.

19 Şubatta Yapılmadı denilen yer tahsisi 17 Şubat’ta yapılmış

Yer tahsis iznini  Yeşil Artvin Derneği Başkanı Nur Neşe Karahan değerlendirdi;”Cengiz Holding kirli ilişkiler içerisinde…”

-Maden şirketi Cerattepe’ye yasadışı çıkmıştı. Orman Bölge Müdürlüğü bize 19 Şubat tarihinde gönderdiği yazıda yer tahsisi yapılmadığını söylemişti. Orman Bölge Müdürü ise bugün, ‘17 Şubat tarihinde yer tahsisi yaptık’ diyor. Şirket veya birileri tarafından bürokratların ne kadar zorlandığı ortadadır. Şirketin ne kadar kirli ilişkiler içerisinde olduğu görülüyor”