07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Cumhuriyet: Soruşturma 3 Günde Çöktü
Cumhuriyet: Soruşturma 3 Günde Çöktü

Cumhuriyet: Soruşturma 3 Günde Çöktü

Odatv’nin Cumhuriyet Gazetesi soruşturmasını yürüten savcının “Fetö”den yargılandığını ortaya çıkarmasından sonra Cumhuriyet “Soruşturma üç günde çöktü” manşetiyle çıktı.

cumhur11

Cumhuriyet Gazetesi manşet haberinde şöyle denildi;

“Yazar ve yöneticilerinin “FETÖ’cü” olmakla suçlandığı Cumhuriyet gazetesine yönelik susturma operasyonuyla ilgili soruşturmayı yürüten savcı FETÖ davası sanığı çıktı. Gazetemize yönelik soruşturmanın başındaki isim olan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosu Savcısı Murat İnam, Selam Tevhid soruşturmasında kumpas kurulduğu iddiasına ilişkin davada yargılanan sanık 54 hâkim ve savcı arasında yer alıyor. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ömer Faruk Aydıner tarafından hazırlanan 18 Mart 2016 tarihli iddianamede, İnam’ın da aralarında bulunduğu 54 şüpheli hâkim ve savcı, “FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü’ne üye olmak”la suçlanıyor. İnam ve diğer şüpheli hâkim ve savcılara aynı zamanda, “Darbeye teşebbüs, siyasi ve askeri casusluk, gizli kalması gereken bilgileri açıklama ve bu suça teşebbüs etmek, suç uydurma, özel hayatın gizliliğini ihlal etmek, hukuka aykırı olarak elde edilen verilerin kaydedilmesi, suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme, görevi kötüye kullanmak ve resmi belgede sahtecilik” suçlamaları da yöneltildi. 49’u için tutuklama amaçlı yakalama kararı çıkarılan 54 yargı mensubu hakkında ağırlaştırılmış müebbet ve 67 yıl 3 aya kadar hapis cezası istendi.”

Cumhuriyet Gazetesi avukatları da yaptıkları açıklamada “Cumhuriyet gazetesi yazar ve yöneticileri hakkındaki soruşturmanın, aynı örgütün üyesi olduğu iddiasıyla yargılanan bir savcıya teslim edilmesi demek bu soruşturmanın çökmesi demektir. Altını çizerek tekrarlıyorum bu soruşturma çökmüştür ve adil yargılanma hakkı açıkça ihlal edilmiştir.” dediler

ŞİMŞEK: O SAVCI SANIK

Cumhuriyet gazetesi soruşturmasını yürüten savcı Murat İnam dün Meclis’te tartışmalara neden oldu. CHP sözcüleri savcı Murat İnam’ın FETÖ soruşturmasında sanık olup olmadığıyla ilgili bilgi istedi. İnam’ın yargılandığı dosya numarasını da veren Levent Gök’e Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek yanıt verdi. Şimşek, “Cumhuriyet Savcısı Murat İnam, Selam Tevhid soruşturması nedeniyle Yargıtay 16’ncı Ceza Dairesinde açılan davada sanıktır. Hakkında isnat olunan eylem usulsüz dinleme kararı vermesi değil, sadece bir dosyada uzatma kararı vermesidir. FETÖ’ye karşı yürütülen soruşturmalar kapsamında hakkında herhangi bir açığa alma veya ihraç işlemi yapılmamıştır” dedi.