07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Cumhuriyet Savcısına Suikast Girişimi
Cumhuriyet Savcısına Suikast Girişimi

Cumhuriyet Savcısına Suikast Girişimi

İstanbul Sultangazi’de  Cumhuriyet Savcısı Evliya Çalışkan’a silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda Çalışkan’ın makam aracına eskortluk yapan koruma aracına 3 mermi isabet etti.

Silahlı saldırı saat 21.15 sıralarında TEM otoyolu Sultanbeyli istikametinde üzerinde meydana geldi. Cumhuriyet Savcısı Evliya Çalışkan saldırıyı yara almadan atlatırken, koruma polislerinin de içinde bulunan araca 3 mermi isabet etti.

Saldırganlar izini kaybettirdi

Saldırının yol kenarında pusu kuran kişi veya kişilerce gerçekleştirildiği ve saldırganların olaydan sonra kaçtıkları tespit edildi. İstanbul Terör ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri saldırganları yakalamak için çalışma başlattı.

‘FETÖ’ ve MİT TIR’ları davalarının savcısıydı

Saldırıya uğrayan Savcı Çalışkan’ın, İstanbul Adliyesi bünyesinde bir çok ‘FETÖ’ soruşturmasına baktığı öğrenildi.

Ayrıca Çalışkan, Can Dündar ve Erdem Gül’ün yargılandığı MİT TIR’ları davasının ilk duruşmasından 2 gün kala atanmıştı. Çalışkan, daha önce Konya Selçuk, Bursa ve Denizli’de görev yapmıştı. Çalışkan geçen yıl HSYK kararnamesi ile Denizli’den İstanbul’a tayin edilmişti. Çalışkan’ın Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu’nda soruşturma savcısı olarak görev yaparken Dündar ve Gül davasının başlamasına 2 gün kala 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nin duruşma savcısı olarak görevlendirilmesi ‘sürpriz’ olarak nitelendirilmişti.