07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Çocuklar Öfkelenmesin !
Çocuklar Öfkelenmesin !

Çocuklar Öfkelenmesin !

Başbakan Ahmet Davutoğlu, daha önce “öfkeli çocuklar” diye nitelendirdiği IŞİD’e karşı taaruzda bulunulduğunu öne sürdü. . Davutoğlu Sultanahmet’teki terör saldırısının ardından son 48 saatte Suriye ve Irak’taki IŞİD hedeflerinin vurulduğunu açıkladı. 

Başbakan Davutoğlu, Ankara’daki büyükelçiler toplantısında yaptığı açıklamada, “Irak ve Suriye sınırı boyunca DAEŞ (IŞİD) mevzileri vuruldu” ifadesini kullandı.İşte o açıklamadan ilgili bölümler;

500’e yakın tank ve top atışı yapıldı

-Türkiye’ye yönelen her tehdide mukabelede bulunuruz. Bu adi terör olayının DEAŞ (IŞİD) tarafından yapıldığının tespit edilmesinin müteakip TSK’ya verdiğimiz talimatla 48 saat içinde Suriye ve Irak’ta 500’e yakın top ve tank atışıyla taarruzda bulunulmuş, 200’e yakın DEAŞ (IŞİD)mensubu  etkisiz hale getirilmiştir.

Bundan sonra kararlı mücadele edilecek

-Bundan sonra da Türkiye’ye, Türiye’nin misafirlerine yönelecek her tehdit, misliyle mukabele ile cezalandırılacaktır. DEAŞ (IŞİD) terör örgütü, Türkiye sınırlarından tümüyle ayrılıncaya kadar, kısa dönemde bölgemizde ve dünyada mübarek dinimiz İslam’ın adını lekeleyecek davranışları sürdürdükçe de bütün bu etkisini kaybedene kadar en kararlı mücadeleyi göstermeye devam edeceğiz.