07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Çocuklar: Kapı Kilitliydi
Çocuklar: Kapı Kilitliydi

Çocuklar: Kapı Kilitliydi

Adana’nın Aladağ ilçesindeki Süleymancılar tarikatına ait  özel kız yurdunda faciayla sonuçlanan yangından yaralı kurtulan çocukların ifadesi başbakan yardımcısı Veysi Kaynak’I yalanladı. Çocuklar, “yangın merdiveninin kapısı kilitli olduğu için camdan atladık” dedi. yangının nasıl çıktığına dair bilgi verdi.

Evrensel’den Volkan Pekal’e konuşan 12-13 yaşlarındaki çocuklar ve 4 görevli , yangın merdivenleri kilitli olduğu için kaçamadıklarını, pencereden atlayarak kurtulduklarını söyledi. Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak ise yangın merdiveni kapısının kilitli olmadığı iddiasında bulunmuştu.

TOKİ Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavileri süren çocuklar, yangının 3 katlı binanın zemin katında başladığını anlattı. 8 çocuğun 3’üncü katta kilitli olan yangın merdiveninin önünde ölü bulunduğu söylenmişti. Çocuklar bunu doğrulayarak yangın merdivenleri kilitlenmiş olduğu için kaçamadıklarını ifade etti. Çocuklar can havliyle pencerelerden atlayanların kendilerini kurtardığını söyledi..Çocuklar o anları “yangın’ diye sesler duyduk. Aşağıya indiğimizde görevliler bize ‘Siz yukarı çıkın, biz yangını söndüreceğiz’ dedi” diye anlattı.

Adana Aladağ’da özel kız yurdunda dün akşam faciayla sonuçlanan yangının, binanın elektrik tesisatından çıktığı belirtilirken, faciadan yaralı kurtulan bir kız öğrenci, “Alt katta bulaşık yıkıyorduk. Arkadaşımın elini elektrik geldi. Çıtır çıtır bir ses çıktı. Sonra yangın çıktı” dedi.