07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » CHP Parti Meclisi Belli Oldu
CHP Parti Meclisi Belli Oldu

CHP Parti Meclisi Belli Oldu

CHP’nin 35. Olağan Kurultayı’nda Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun 52 kişilik anahtar listesindeki 19 isim listede yer bulamadı. 

Gürsel Tekin ve Enis Berberoğlu listede yok

Kılıçdaroğlu tarafından önce genel başkan yardımcılığına, ardından da genel sekreterliğe getirilen Gürsel Tekin, yeni Parti Meclisi’ne  giremedi.Aynı şekilde Genel Başkan Yardımcısı Enis Berberoğlu da listede yer alamadı.

Sayım sabaha karşı 05.30’da sona erdi. Sonuçların ilan edilmesiyle birlikte sürprizler de arka arkaya geldi. Kılıçdaroğlu, anahtar listesinde mevcut Parti Meclisi’ndeki 43 isme yer vermemişti. Bilim Yönetim ve Kültür Platformu’nda da, anahtar listede yer alan Prof. Dr. İştar Gözaydın Savaşır’ı çizen delege, yerine Prof. Dr. Gaye Usluer’i getirdi.

En yüksek oyu  Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke aldı

Parti Meclisi seçimlerinde en yüksek oyu Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke aldı. Böke 1077 geçerli oyun 691’ini aldı. Böylece genç kotasından 2, kadın kotasından da 16 isim girdi.
Fikri Sağlar, Aykut Erdoğdu, İlhan Cihaner, Eren Erdem, Ergenekon davası sanığı Mehmet Ali Çelebi, Aylin Nazlıaka anahtar listeyi delen isimlerden bazıları.
Parti kulislerinde bu sonuçta blok yerine çarşaf liste uygulanmasının ve bazı il başkanlarının rolü olduğu yorumları yapılıyor.

Kılıçdaroğlu MYK kurarken zorlanacak

Kılıçdaroğlu, şimdi bu yeni PM listesinden bir de MYK kuracak. MYK, Genel Başkan’ın “A takımı” olarak niteleniyor. Kurultayda yapılan tüzük değişikliği ile 17 kişilik PM’nin daraltılmasının yolu açılmıştı. Parti kurmayları Kılıçdaroğlu’nun bu kuruldaki üye sayısını 9 ya da 12’ye düşürebileceğini düşünüyor. Ancak Kılıçdaroğlu’nun MYK’sini oluştururken, Parti Meclisi’nden seçim yapmakta da zorlanacağı konuşulıyor.