07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Cem Yılmaz’a Hapis İstemi
Cem Yılmaz’a Hapis İstemi

Cem Yılmaz’a Hapis İstemi

Yalova Valisi Selim Cebiroğlu, geçen nisan ayında bir okul ziyaretinde karşılaştığı öğretmen Halil Serkan Öz’ün kıyafetini beğenmeyip, sınıftan kovmuş, Öz, bir hafta sonra düzenlenen protesto yürüyüşünde kalp krizi geçirip hayatını kaybetmişti. Vali Cebiroğlu’nu bu tavrından dolayı eleştirenlerden biri de komedyen Cem Yılmaz’dı. Şimdi Cem yılmaz hakkında Vali’ye hakaret ettiği gerekçesiyle 2 yıl hapis isteniyor

isss

Vali Selim Cebiroğlu

Cem Yılmaz’ın attığı twitlerle ilgili şikayetçi olan Vali  Cebiroğlu, avukatı aracılığıyla Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikayet dilekçesi verdi.

Vali:Öz’ün ölümüyle olay arasında kurulan illiyet bağına hayret ettim

Vali Cebiroğlu şikayet dilekçesinde; “Eğitim-Sen yürüyüş tertiplemiş ve bu yürüyüşe Öz de katılmış. Yürüyüş sırasında tamamen sağlık nedenleri ile rahatsızlanıp, akabinde vefat etmiş. Bunu duyunca son derece üzüldüm, ölümü ile okul denetimim sırasında yaşanan olaylar arasında illiyet bağı kurulmaya çalışıldığını öğrenince de hayret ettim” dedi.

serkan_öz

Kalp krizi geçiren öğretmen Halil Serkan Öz

Cem Yılmaz: Eleştiri hakkımı kullandım

Cem Yılmaz ise savunmasında, mesleği gereği ülke gündemini yakından takip ettiğini belirterek şöyle dedi: “TÜBİTAK Ödüllü ve Yüksek Lisans yapmış Halil Serkan Öz’ün vali tarafından azarlanması sonrasında trajik ölümünü birçok gazete ve televizyon kanalından öğrendim. Yalnızca bir sanatçı olarak değil ülkenin sade bir vatandaşı olarak dahi bu olaydan etkilenmem normaldir. Ölümünden duyduğum üzüntüyle kamuya mal olmuş olay nedeniyle kişisel görüşümü ifade ettim. Tweetleri bundan dolayı attım, hakaret kastım yoktur, eleştiri hakkımı kullandım.”

İşte Cem Yılmaz’ın davaya konu olan o twitleri;

“Mevki ile adam ezmek, kalbini ölesiye kırmak, yazık oldu gitti öğretmencik, Daha büyük mevkilere gelesin Vali Bey”

“Ne kadar demode kötü adam film karakteri varsa bizde galiba. Bunları bu haliyle yaziim desen, abartmiyim der, vazgeçersin”

“Kalpsize mevki vermeyeceksin. Ehliyet gibi kalp sorucan önce. Saçın? O Sakal? Anarşik!! diyen adama taç takarsan. Üzülürsün finalde işte. Ah”

“Sen niye mesaide bali çekiyorsun diye soran olmayınca tabi o da coşmuş. Bakmış gücü yetiyo yüklenmiş. O da bi kurban neticede. Öğrenememiş.”