07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Çarşı’ya Polis Müdahalesi

Çarşı’ya Polis Müdahalesi

Vodafone Arena’da bugün oynanacak Beşiktaş – Bursaspor maçı öncesi polis, stat çevresindeki taraftarlara biber gazı kullanarak müdahale etti.

Beşiktaş yeni stadı Vodafone Arena’da Beşiktaş ile Bursaspor arasında bu akşam oynanacak ilk karşılaşma öncesi, siyah-beyazlı taraftarların stat önünde yaktığı yüzlerce meşalenin oluşturduğu dumanlar Beşiktaş üzerinde sis bulutu oluşturdu. Sis bulutu kentin Anadolu Yakası’ndan bile göründü.

b13973eb1565a00a992f1904c33dedac

Şölen havası Stat yakınındaki güvenlik bariyerine aşırı yığılma olunca polis TOMA ile tazikli su sıkarak, biber gazıyla taraftarları o bölgeden uzaklaştırdı.Tazikli suyun etkisiyle bir anda aksi yöne doğru koşan taraftarlar zor anlar yaşadı. Gazdan etkilenen taraftarlar isyan ederken rahatsızlanan bir taraftarın polis tarafından ambulansa götürülmesi dikkat çekti. Yere yığılan, nefes almakta güçlük çekenler olduğu gibi, duruma isyan edip, “Biletimizle maça giremiyoruz” diyenler de oldu.

CfxYiNQWIAAikzR

Bursaspor takım otobüsünün de yakın zamanda bu noktadan geçeceği için polisin güvenlik tedbirlerini artırması da gerginliği tırmandırdı.

BURSASPORLU FUTBOLCULAR SOYUNMA ODASINA DÖNDÜ

Stat dışında sıkılan gaz bulutunun stadın içine de yansıması nedeniyle ısınma antrenmanı yapan futbolcular ve taraftarlar zor anlar yaşadı. Bursaspor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, gazın sahanın içine yayıldığını görünce futbolcularını soyunma odasına gönderdi. Polisin biber gazı ve tazyikli suyla müdahale ettiği Beşiktaş taraftarı sloganlarla müdahaleyi protesto etti

CfxdBi9XIAAcdRn

Dışarıda polis müdahalesi sürerken stattaki Beşiktaş taraftarı da sloganlarla karşılık verdi…Atılan sloganlar Gezi olaylarını anımsattı…

İşte o anlar;