07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » “Canım Türkiyem”
“Canım Türkiyem”

“Canım Türkiyem”

17- 25 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet operasyonlarına gönderme yaptığı için TRT FM’deki işinden kovulan radyo programcısı Cem Ceminay Hürriyet Gazetesi internet sitesine kovulma hikayesini anlattı. Olayı bir canlı yayın kazası olarak nitelendiren Ceminay, “Siyasi içeriği varmış, düzelttim” dedi.

Cem Ceminay’ın o röportajı;

“17- 25 Aralık’a gönderme yapıldığını yapımcımın uyarısıyla anladım”

– Ben siyasi kimliği olmayan biriyim. Siyasi konulara girmemeye özellikle dikkat ettim. Hiç taraf tutmadım, kimsenin adamı olmadım. İnsanlara hep pozitif enerji vermek istedim. Her şey çok güzel gidiyordu. “Sakınan göze çöp batar ” derler ya işte tam da benim başıma gelen bu. “Garip ama gerçek” konulu haberleri okurken söz konusu olayı anlatmaya başladım. 17-25 Aralık’a gönderme yapıldığını yapımcımın uyarısıyla anladım. Sonra yayında “Siyasi içeriği varmış, düzelttim” dedim. Canlı yayın kazası oldu.

“o program nedeniyle TRT yöneticilerine çok baskı geldi”

-TRT her zaman hükümetlerin kanalı olmuştur. Bindiğim dalı kesecek kadar aptal değilim. Ben lise öğrencisiyken TRT’de program yaptım. Benim için özel bir yeri vardır. Kimseyi zor durumda bırakmak istemem. Bu olay yüzünden TRT yöneticileri zor duruma düştü. Çok büyük baskı geldi. Bana programın bitirildiği bildirildi.

İşte Cem Ceminay’ın TRT’de yayınlanan ve kovulmasına neden olan programındaki o bölüm;