07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Caminin Kapısına Kilit Vurup İzne çıktı
Caminin Kapısına Kilit Vurup İzne çıktı

Caminin Kapısına Kilit Vurup İzne çıktı

Karabük’ün Safranbolu İlçesi’nde, izne çıkan imam görev yaptığı caminin kapısına, ’Yıllık iznimi kullandığım için cami ibadete kapalıdır’ notunu astı. İmam Cemil Başak hakkında soruşturma başlatıldı.

Olay, Karabük Valisi Mehmet Aktaş’ın Safranbolu incelemeleri sırasında ortaya çıktı. Vali Aktaş, önceki gün Kaymakam Murat Bulacak ve Belediye Başkanı Necdet Aksoy ile birlikte Kurtköy’de bulunan TOKİ konutları ve geçen Pazartesi günü yanan 150 yıllık tarihi konakta incelemelerde bulundu.

“Yıllık izne çıktım, Cami kapalıdır”

Ardından Safranbolu Belediyesi tarafından restore edilen Muallimler Birliği binasını inceleyen Vali Aktaş, binanın yanındaki Kalealtı bölgesindeki gezisi sırasında Eski Camii’nin kapısında asılı olan, ’Yıllık iznimi kullandığım için cami ibadete kapalıdır’ yazısını gördü.

“Allah’ın evi kapalı tutulur mu?”

Sinirlenen ve korumalarına yazıyı kaldırtan Vali Aktaş, “Böyle bir şey olabilir mi, Allah’ın evi kapalı tutulur mu? Arayın müftüyü imam gelinceye kadar namazları kendisi kıldırsın. Bizzat takipçisi olacağım” dedi. Vali’nin talimatı ile İlçe Müftüsü Hasan Güneş gelerek camiyi ibadete açtı.