07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Cadı Avı

Cadı Avı

“Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi”nin yayımladığı bildiride imzaları bulunduğu gerekçesiyle Kocaeli Üniversitesinde (KOÜ) görevli 21 akademisyenden 14’ü gözaltına alındı, 7 akademisyen hakkında da gözaltı işlemleri devam ediyor. Bolu’da 3 akademisyenin evinde arama yapıldı. Giresun Üniversitesi, imzacı öğretim üyesini görevden uzaklaştırdı. Gaziantep’te 4, Akdeniz Üniversitesi’nde 9, Çukurova Üniversitesi’nde 2 ve Mersin’de 20 akademisyene idari soruşturma açıldı.

kocaeli

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı yürüttüğü soruşturma kapsamında, “Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Türkiye Büyük Millet Meclisini, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ve devletin yargı organlarını alenen aşağılamak” ile “terör örgütü propagandası yapmak” suçlarından dolayı bildiriye imza atan 21 akademisyen hakkında gözaltı kararı alındı.
Polis ekipleri, akademisyenlerden 14’ünü gözaltına aldı, 7 akademisyen hakkında da gözaltı işlemlerin devam ettiği öğrenildi.

Serbest Bırakıldılar

‘Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi’nin bildirisine imza attığı için gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edilen Kocaeli Üniversitesi’nde görevli 19 akademisyen serbest bırakıldı.