07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Bozcaada’ya Bir Hançer Daha
Bozcaada’ya Bir Hançer Daha

Bozcaada’ya Bir Hançer Daha

Çeve ve Şehircilik Bakanlığı’nın Çanakkkale’nin Bozcaada ilçesinde bir değil iki koyu ihaleye çıkardığı ortaya çıktı. Bozcaada’nın en bakir koylarından biri olan Sulubahçe Koyu 22 Kasım’da, Habbele Koyu da 21 Kasım’da ihaleye çıkarılacak.

habbele

İhalenin muhammen bedeli olarak 219 bin 25 TL’nin belirlendiği ihale sonucunda günübirlik alanı içerisinde bir adet altı metrekarelik büfe, birer adet erkek/kadın duş, tuvalet, soyunma kabini, şemsiye ve şezlong alanının yer aldığı 4 bin 829 metrekarelik alanda günübirlik tesislerin yapılması planlanıyor.

bozcaada

Sulubahçe Koyu’nda büfe, şemsiye ve şezlong alanının yer aldığı, toplam 7 bin 451 metrekarelik alanda günübirlik tesisler yapılarak üç yıl süreyle işletilmesi için 22 Kasım tarihinde ihale yapılacağını duyuran Bakanlığın Habbele Koyu için ihale tarihini 21 Kasım olarak duyurdu.

Daha önce Çanakkale-Balıkesir 1/100 bin ölçekli çevre düzeni planıyla adanın bakir koylarında villa ve lüks konut yapılmasının önünü açan bakanlık, adanın başka bir koyu olan Beylik Koyu’nu da ihaleye çıkarmış ve bakanlık çalışan bir memura ihaleyi vermişti. Ada halkının tepkileri üzerine ihale iptal edilmişti.