07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Bozcaada Şimdilik Kurtuldu
Bozcaada Şimdilik Kurtuldu

Bozcaada Şimdilik Kurtuldu

Bozcaada’nın Sulubahçe ve Habbele koylarının ihaleye çıkarılmasının duyrulmasının ardından artan tepkiler üzerine Bakanlık geri adım attı. Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz, Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürü ile görüştüklerini belirterek, ihalelerin iptal edildiğini açıkladı.

habbele

Bozcaadalı ve tüm Türkiye’nin günlerdir konuştuğu Sulubahçe ve Habbele koylarının Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ihaleye çıkarılmasıyla ilgili önemli bir gelişme yaşandı.

Konuya ilişkin Bozcaada Beleidye Başkanı Hakan Can Yılmaz, 3 gündür Ankara’da Bakanlık’ta görüşmeler yaptıklarını belirterek şöyle devam etti:

“Bugün Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürü ile bir randevumuz vardı. Halkın hassasiyetlerini anlattık. O da bizi ve bu anlattığımız hassasiyetleri dinledi. Biz ihalelerin iptal edileceğini ve yapılmayacağını söyledi.”

Bakanlık Bozcaada’nın iki bakir koyu Sulubahçe ve Habbele koylarını 21 ve 22 Kasım’da ihaleye çıkaracağını duyurmasının ardından büyük bir tepki oluşmuştu. Bozcaadalılar imza kampanyası başlatmış, dün gece #bozcaadabizim etiketiyle sosyal medya kampanyası düzenlemişti.