07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » “Boşboğazlık Ettik”
“Boşboğazlık Ettik”

“Boşboğazlık Ettik”

Boğaziçi Köprüsü’nden atlayarak intihar eden isteyen 45 yaşındaki Erol Çetin’e trafiğin kapanmasına neden olduğu için “hadi atla” diyen 2 kadın, ölüme sebebiyet verdikleri gerekçesiyle gözaltına alınmıştı. O kadınlar serbest bırakıldı. Mahkemedeki ifadelerinde ise “boşboğazlık ettik” dediler.  

Boğaziçi Köprüsü’nde önceki gün sabah saatlerinde köprü korkuluklarına çıkan 45 yaşındaki Erol Çetin intihar etmek istemiş,olay yerine gelen müzakereci polis, 45 dakika boyunca Erol Çetin’i ikna etmek için uğraşmıştı. Polisin ikna ettiği Erol Çetin o sırada olay yerinden otomobille geçen Hülya U. (49) ve Merve Ö.(27) “Saatlerdir senin yüzünden trafikte bekliyoruz. Atlayacaksan atla” şeklinde tepki göstermiş, alkollü olduğu öne sürülen Erol Çetin’in de bu sözler üzerine “Atla ha” diyerek kendini bir anda boşluğa bırakmıştı.

Gözaltına alınan 2 kadın serbest bırakıldı

Erol Çetin’in intihar etmesi üzerine polisler kadınların içinde bulunduğu aracı telsizle meslektaşlarına bildirdi. Olay günü gözaltına alınan 2 kadın, “İntihara teşvik etmek” suçundan sevk edildikleri mahkemece adli kontrol tedbiri uygulanarak serbest bırakıldı.

“Poliste ‘boşboğazlık ettik’ dediler, mahkemede inkar ettiler “

Polis tutanaklarına geçen ifadelerine göre Hülya U. ve Merve Ö. polisteki ifadelerinde “Boşboğazlık ettik o sözleri söyledik” şeklindeki ifade verdiler. Hülya U. ve Merve Ö. savcılık ve mahkemedeki ifadelerinde ise suçlamaları reddettiler. Öte yandan Erol Çetin’in 4 yıl öncede intihara teşebbüs ettiği ancak eniştesi tarafından ikna edildiği kaydedildi.