07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Bora Jet’in Tuhaf Hikayesi
Bora Jet’in Tuhaf Hikayesi

Bora Jet’in Tuhaf Hikayesi

Bora Jet sürpriz bir şekilde el değiştirdi. MHP’ye şantaj kasetinden Rıza Sarraf’a ve 3 Temmuz operasyonuna kadar bir dizi tuhaf tartışmanın içinde yer alan Bora Jet’in yeni sahibi SBK Holding oldu. Bora Jet’in eski sahibi ve ilişkilerini Gazeteport gündeme getirmişti.

 

İşte Bora Jet’in tuhaf hikayesi

İş adamı Yalçın Ayaslı’ya ait Borajet’in yüzde 100 hissenin tamamının SBK Holding’e geçti. SBK Holding, ABD merkezli Washakie Renewable Energy, Noil Energy Group ve bu grupların Türkiye’deki yöneticisi olarak da faaliyet gösteriyor.

İlk Temas Erdoğan’ın Katıldığı Toplantıda

Hürriyet’teki bilgiye göre Borajet’in satın alınması fikri, Eylül ayı sonunda New York’ta yapılan ve Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı BM Genel Kurulu toplantıları sürecinde gündeme geldi. O dönemde Erdoğan, dünyanın önde gelen bir çok büyük şirketin yöneticileriyle buluşmuştu. Borajet’in satın alınması işlemi anılan toplantının sonuçlarından biri olarak değerlendirildi.

SBK Holdingin Bora Jet’i ABD’li şirketler için aldığı, ABD’lilerin bu satın almayı yapmasındaki en temel neden, 3. havalimanı projesi gösterildi. ABD’liler bu satın alma ile havacılık alanında önemli bir pozisyon elde etmek istiyor. Bünyesinde 12 yolcu uçağı ve bir de iş jeti bulunan Borajet’te 500 kişi çalışıyor.

SBK Holding Hangi İhalelerde Vardı?

SBK Holding’in sahibi Sezgin Baran Korkmaz. Kars doğumlu bir işadamı. Kars’da okul ve yurt yaptırmasıyla tanınıyor. SBK holding Biofarma İlaç ve Münir Şahin İlaç’ı satın almıştı. SBK Holdindg ayrıca İnebolu Limanı, Hopa Termik Santrali ve varlıkları ile Mardin Mazıdağı’nda bin dönüm arazi, İstanbul Ortaköy ve Eyüp’te 7 dönüm arsa ihalesine girmiş ama ihaleyi Mehmet Cengiz’e kaptırmıştı. Bu ihalede yaşananları yine Gazeteport gündeme getirmişti

SBK Holding son olarak Türkiye Petrolleri (TP) Petrol Dağıtım AŞ’nin ihalesine ABD’li Noil Enerji adına katılmış ancak ihalede en yüksek teklifi Zülfikarlar Holding AŞ vermişti.