07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Boğaziçi’nde Yine Düzenek
Boğaziçi’nde Yine Düzenek

Boğaziçi’nde Yine Düzenek

Boğaziçi Üniversitesi Kuzey Kampüsü’ndeki kapalı otoparkta şüpheli bir aracın olduğu ihbarı üzerine polis alarma geçti. Kampüs boşaltıldı. Şüpheli araç bulunamadı ama yine 2 gün önceki gibi bomba düzeneği bulunduğu iddia edildi.Üniversiteden yapılan açıklamada ise bomba ihbarının asılsız olduğu belirtildi.

İhbarın ardından kampüse çok sayıda polis ekibi sevkedildi. Kampüse ulaşan polisler, şüpheli aracın bulunduğu belirtilen kapalı otoparkta inceleme yaptı. Ancak ihbarda geçen şüpheli beyaz araç bulunamadı. Üniversitedeki bomba araştırmasına bir polis helikopteri de kampüs üzerinde uçarak destek verdi. Kampüs içerisinde yapılan aramada şüpheli araç da bulunamadı bomba da. Polis yine 2 gün önce olduğu gibi bomba düzeneği buldu.

2 gün önce AKP’ye yakın Akşam Gazetesi benzer bir haberi manşet yapmış,  iki PKK’lının İstanbul’da Ankara’daki saldırıya benzer bir saldırı gerçekleştirmek üzereyken yakalandığını bomba, yüklü aracın da Boğaziçi üniversitesi’nde bulunduğunu iddia etmişti. Rektörlük bu haberle ilgili kampüste araç ya da bomba değil bomba düzeneği bulunduğu açıklaması yapmıştı.

Boğaziçi Üniversitesi:İhbar asılsız

Boğaziçi Üniversitesi’nden yapılan açıklamada ise ihbarın asılsız olduğu ve aramalarda bir şey bulunamadığı duyuruldu.

Açıklama şöyle:

-Emniyet güçleri Kuzey Park binası otoparkındaki araç ile ilgili kampüsteki incelemelerini tamamlamıştır. Bu ilk incelemeler sonucunda bomba ihbarının asılsız olduğu, ayrıca araçta bomba düzeneği vb. tehlike arzeden bir durum olmadığı emniyet mensupları tarafından ifade edilmiştir.