07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » “Bizde ‘FETÖ’cü Olmaz” Dedi. Arşiv Ne Diyor ?
“Bizde ‘FETÖ’cü Olmaz” Dedi. Arşiv Ne Diyor ?

“Bizde ‘FETÖ’cü Olmaz” Dedi. Arşiv Ne Diyor ?

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, partinin yönetiminde ve üst kurullarında FETÖ’cü olmasının mümkün olmadığını söyledi.

Yazıcı Hürriyet’ten Nuray Babacan’a şunları söyledi;

-Şimdi muhalefet, “FETÖ’nün siyasi ayağı ortaya çıkmalı” diyor. Zaten yapılan her şey siyasi değil mi? Bu adamlar darbe yapınca yönetime el koymayacak mıydı? Siyaseten iktidara talip değil miydi? Bizim yaptığımız tüm mücadelenin siyasi sonuçları var zaten. Kastedilen parti içindekiler ise ben AK Parti’nin içinde halen üst düzeyde FETÖ bağlantılı kişi olduğunu sanmıyorum, böyle bir şeyi aklım almaz.

-Bütün önlemlere rağmen ortaya çıkan olursa da gereğini yaparız. Ama öyle komplolarla herkesi zan altında bırakmasınlar. Siyasi ayağı dendiğinde de iktidara bakıyorlar ama muhalefet dahil tüm siyasi kurumların bu açıdan taranması gerekir. Tek siyasi ayak biz değiliz.

Hayati Yazıcı bunları söylüyor ama şimdi kişisel geçmişine kısaca bakalım. İşte Hayati yazıcı ve cemaat geçmişinden bir kaç kesit;

Tarih: 24 Ekim 2009

Avukat Faruk Seçen, Ceylan Intercontinental Otel’de düzenlenen törenle hayatını THY’de çalışan Elif Elibol ile birleştirdi. Nikah töreninde, damat Faruk Seçen’in nikah şahitliğini Devlet Bakanı Hayati Yazıcı yaptı. Hayati Yazıcı’nın nikah şahidi olduğu damat Faruk Seçen? Kısa süre önce İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili iken, yurtdışına kaçan Fikret Seçen’in kardeşi.. Faruk Seçen bir dönem Tayyip Erdoğan’ın da avukatlığını yaptı.

Haziran 2013

Hayati Yazıcı, Rize’de de yapılan 11. Uluslararası  Türkçe Olimpiyatları’ında konuşuyor;

“Türkçe Olimpiyatları demek kardeşlik demektir, birlik demektir, insanlık değerlerine sahip çıkmak demektir. Dünya çapında en büyük, en özel organizasyonlardan biri olan Türkçe Olimpiyatlarını düşünce olarak ortaya koyan ve 11 yıldan bu yana büyük bir titizlikle, her geçen yıl daha da büyüterek gerçekleştiren herkese teşekkür ediyoruz. Türkçe olimpiyatları birlik demektir. Son olarak şunu ifade etmek isterim. Bu muazzam etkinliğin düşünce bazında uygulamaya konulmasında itici güç olan Fethullah Gülen Hocaefendi ve beraberindeki insanlara sonsuz teşekkür ediyorum.”

25 Ocak 2014

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, memleketi Rize’de konuştu;
“Bu topraklarda tek devletin yanında hiçbir zaman paralel diye bir yapı söz konusu değil ama devletin yönetim şeması içerisinde bazı kişilerin paralel uygulamalar içerisine girdiklerini söyleyenler var. Bunlar söylenebilir. Bunların da bir paralel devlet şeklinde değerlendirilmesinin çok gerçekçi olmadığını düşünüyorum…”