07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Bir Rusça İmam Hatibimiz Eksikti !
Bir Rusça İmam Hatibimiz Eksikti !

Bir Rusça İmam Hatibimiz Eksikti !

Eski TRT Genel Müdürü Samsun Valisi İbrahim Şahin, Rusça eğitim veren imam hatip lisesi kurulması projesini Tayyip Erdoğan’a ilettiğini ve projenin Erdoğan’ın ilgisini çektiğini söyledi.

Odatv’de yer alan habere göre, Samsun Valisi İbrahim Şahin, Samsun’daki sivil toplum kuruluşları ve iş adamlarının olduğu kahvaltıda belediyeye ait bir kafede bir araya geldi. Rusya ile ticaretin önemine vurgu yapan Vali Şahin, “İlişkilerimizi ticarete dökmemiz gerekiyor” dedi. Bunun yolunun Rusça eğitim veren imam hatip lisesi olduğunu vurgulayan Vali Şahin konu ile ilgili şunları söyledi:

“Rusça temelli eğitim yapalım dedim ve çok ilgisini çekmişti”

“Sayın Cumhurbaşkanımız Samsun’a geldiklerinde kendilerine bizim Arapça ve İngilizce temelli eğitim yapan bir proje imam hatip lisemiz var. Ayrıca Canik’te yapılan büyük bir imam hatip kampüsümüz var orası da Arapça ve İngilizce temelli eğitim yapıyor. Canik’te yapılan imam hatip lisesini de Rusça temelli eğitim yapalım dedim ve çok ilgisini çekmişti. İnşallah oranın yapımı bittiğinde de Rusça dilli bir okula dönüştürebilirsek hem çocuklarımız Rusça öğrenir, hem Rusya Federasyonu’ndan buraya yavrularımızı alırız ve karşılıklı iletişim kurarız.