07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Bu Bir AKP Türkiye’si Haberidir
Bu Bir AKP Türkiye’si Haberidir

Bu Bir AKP Türkiye’si Haberidir

Balıkesir’in AKP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur, belediyenin icraatlarını anlattığı toplantıda Vali Mustafa Yaman’ı ‘nitelikli dolandırıcılık ve yatırımları sabote etmekle’ suçladı.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur, bir kafede başkan yardımcıları ile birlikte icraatlarını anlatan bir basın toplantısı düzenledi. Bir gazetecinin, Vali Mustafa Yaman ile aralarında bir çekişme olup olmadığı sorusu üzerine ağzına geleni söyledi.

“Vali nitelikli dolandırıcı”

– Vali Cumhurbaşkanının, devletin temsilcisi. Bizim Valilik makamına karşı saygımız sonsuz. Benim Valiler ile olan münasebetim, 1983 yılında ticaret odası başkanıyken başladı. 33 yıldır valisiyle, bakanıyla, milletvekilleriyle münasebetimiz var. Biz bir valiye kaşı nasıl hitap edileceğini, nasıl davranılacağını bilen bir insanız. Benim 16 yıl milletvekilliğim, 7 yıl genel başkan yardımcılığım var ve şu anda Büyükşehir Belediye Başkanıyım. Tabi maalesef Balıkesir bu konuda talihsiz. Şu anda nitelikli dolandırıcılık suçu işlemiş bir kişi Balıkesir Valisi. Nitelikli dolandırıcılık. Yaptığımız hizmetler ortada. O işi gücü her şeyi sabote etmekle meşgul. Yazık! Balıkesir’in talihsizliği. Balıkesir’de hiçbir vali bu terekeye düşmemiştir. Her vali gittiğinde, bütün basın, aman vali gitmesin diye yaygarayı koparır. Daha fazla bir şey söylemeye gerek yok. Biz burada hancıyız.

Kim Bu Vali?

841e9c85-1ccb-473c-9540-6788faa9c5ef

Belediye Başkanı Edip Uğur’un “Nitelikli dolandırıcı” dediği vali Mustafa Yaman 2009’da Tunceli’de seçim zamanı dağıttığı beyaz eşyalarla gündeme gelmişti. Seçim döneminde Tunceli’de yapılan 5 milyon liralık beyaz eşya yardımıyla ilgili açılan davada eski Tunceli Valisi Mustafa Yaman, 7 ay 15 gün hapis ve kamu görevinden men cezası almış. Ancak cezası ertelenmişti. Vali Yaman “seçim rüşveti” dağıtmakla eleştirilirken zamanın Başbakanı Tayyip Erdoğan sahip çıkmış ve “Valimizin bu hassasiyetini takdir ediyorum, tebrik ediyorum” demişti.