07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Berkin Fotoğrafını Servis Etti Terfi Aldı
Berkin Fotoğrafını Servis Etti Terfi Aldı

Berkin Fotoğrafını Servis Etti Terfi Aldı

Wikileaks’in Enerji Bakanı Berat Albayrak’a ait e-posta hesabından paylaştığı elektronik postalar arasında dikkat çeken bir e-mail var. E-mail 1. Sınıf Emniyet Müdürü Engin Dinç’ten geliyor. Dinç, Berat Albayrak’a gönderdiği e- postada Gezi direnişi sırasında polisin attığı gaz fişeği sonucu hayatını kaybeden ve henüz 14 yaşında olan Berkin Elvan ile ilgili. Emniyet Müdürü Dinç Berkin Elvan’ın örgütsel nitelikte fotoğrafları diye not düşmüş. O Emniyet Müdürü Engin Dinç’im kim olduğuna gelince. Hrant Dink suikasti sırasında Trabzon Emniyeti istihbarat şube müdürü. Sonrasında terfi alıp İstihbarat Daire başkanı olan Dinç, Hrant Dink suikasti davasında 22 yıl hapis istemiyle yargılanıyor.

İşte Hrant Dink suikasti davasında 22 yıl hapisle yargılanan Emniyet Müdürü Engin Dinç’in Berat Albayrak’a attığı o e- mail;

15320459_10154242787898667_552072746_n

Engin Dinç Kimdir?

 

Engin Dinç, Hrant Dink cinayetinde kamu görevlilerinin yargılandığı davada sanık olarak yargılanıyor. Dink cinayetinden önce Trabzon Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şubesi Müdürü olarak görev yapan Dinç, cinayetten kısa süre önce Afyon İstihbarat Şube Müdürlüğü’ne atanmıştı. Dinç, cinayetten sonra terfi ederek İstihbarat Dairesi Başkanı yapıldı.. Dink cinayeti davasında Dinç hakkında “görevi kötüye kullanma” ve “kasten öldürmenin ihmali davranışla işlenmesi” suçlarından 15 yıldan 22 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması isteniyor.

Dinç, 35 sanıklı davada tutuklu sanıklar Ramazan Akyürek, Ali Fuat Yılmazer, tutuksuz sanıklar Faruk Sarı, Ahmet İlhan Güler, Reşat Altay, Sabri Uzun, Celalettin Cerrah, Ercan Demir, Muhittin Zenit,, Hasan Durmuşoğlu ve suikastin büyük ağabeyi Erhan Tuncel ile birlikte yargılanıyor.

Suikast sırasında Trabzon İstihbarat Şube Müdürü olan Dinç, yeniden yargılama başladığından beri “terörle mücadele gündemini” gerekçe göstererek duruşmalara uzun süre katılmadı. Engin Ekim ayındaki son kararname ile Eskişehir Emniyet Müdürü olarak atanmıştı.