07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » “Benim Ölmemi Bekliyorlar”
“Benim Ölmemi Bekliyorlar”

“Benim Ölmemi Bekliyorlar”

İstanbul Çekmeköy’de belediye otobüsünde hemşire Ayşegül Terzi’ye şort giydiği gerekçesiyle tekme atan Abdullah Çakıroğlu 2. kez tahliye edildi.

Tahliye kararının ardından DHA’ya konuşan Terzi, “Türkiye’de adalet bu kadar. Benim ölmemi bekliyorlar. İtiraz ediyoruz, itiraz ediyoruz serbest bırakılıyor. Şu an herhangi bir koruma kararım da yok. Yeniden tutuklandığı için verilen koruma kararı da kaldırılmıştı” dedi.

Karar Oy Birliği İle

Bu arada kararın oy birliği ile alındığı öğrenildi. Kararda, “Mahkeme sanığın tutuksuz yargılanması konusunda iradesini ortaya koymuş ve sanığın tahliyesiyle, sanık hakkında adli kontrol hükümlerinin uygulanmasına karar vermiştir. Mahkeme, toplanması gereken delil yönünden sanığın lehine sonuç doğurabilecek akıl sağlığı yönünden tedavi gördüğü yönündeki beyanı ile ilgili suç tarihindeki akıl sağlığının ve ceza ehliyetinin tespiti yönünden rapor aldırılmasına karar vererek duruşmayı başka bir güne talik etmiştir. Sanığa isnat edilen suçların yasada alt ve üst sınırları gösterilmiştir” görüşü dile getirildi.