07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Bari Bu Çocukları Kurtarın
Bari Bu Çocukları Kurtarın

Bari Bu Çocukları Kurtarın

Karaman’da Ensar ve KAİMDER evlerinde yaşanan çocuk istismarının boyutları her gün büyürken “yasadışı başka ev/pansiyon var mı?” sorusu önem kazandı. Gazeteport Karaman’da yasaya aykırı şekilde açılmış ev/pansiyon olup olmadığını araştırdı. Olan biten onca rezalete rağmen Karaman’da halen yasadışı ev ve pansiyonlar faaliyetine devam ediyor, çocuklar buralarda kalıyor…

Karaman’da Yasadışı Pansiyon/Evler

Karaman’da çeşitli vakıf ve derneklerin sahip olduğu pansiyon/evler halen faaliyetine devam ediyor. Bunlardan bir tanesi de Karaman’ın Siyahser semtinde bulunan Siyahser pansiyon. İlk ve ortaokul öğrencilerinin kaldığı Siyahser pansiyon yine denetlenmiyor ve faaliyetleri bilinmiyor.

Ev/pansiyon Neden Yasadışı ?

Milli Eğitim Bakanlığı’nın çıkardığı özel öğrenci yurtları yönetmeliğine göre, vakıflar ve tüzel kişiliklerin ilköğretim düzeyindeki öğrenciler için yurt ya da pansiyon kurmaları yasak. İlköğrenim düzeyindeki çocuklar için sadece devlet tarafından yurt ya da pansiyon kurulabiliyor.

çocuk yeni

Siyahser pansiyon, Ortaöğrenim Burs ve Yurtlar Dairesi Başkanlığı’nın listesinde bulunmuyor. İlçe Milli eğitim Müdürlüğü’nin kayıtlarında da yok. Yani resmen böyle bir pansiyon yok ama faaliyeti var.