07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » “Azez’in Düşmesine İzin Vermeyeceğiz”
“Azez’in Düşmesine İzin Vermeyeceğiz”

“Azez’in Düşmesine İzin Vermeyeceğiz”

Başbakan Ahmet Davutoğlu Ukrayna’ya giderken Sınırdaki YPG gerilimi ve gündeme dair açıklamalar yaptı..Davutoğlu YPG’nin Azez’den uzaklaştırıldığını, örgütün Fırat’ın batısına geçişine izin vermeyeceklerini söyledi. Davutoğlu, Suriye’ye kara operasyonu  iddialarına da yanıt verdi.

İşte Davutoğlu’nun açıklamasından önemli başlıklar;

“Azez’in düşmesine izin vermeyeceğiz”

-Geri adım atılmayacak denmesinin anlamı yok. YPG Azez’den uzaklaştırıldı. Azez’in düşmesine izin vermeyecegiz.

YPG’nin Miniğ Havaalanı’na girmesi

– Çekilmezlerse o havaalanı kullanılmaz hale gelecek

“Rusya bilinçli algı operasyonu yapıyor”

– Savaşa giriyoruz girdik gibi spekülasyonları kesinlikle gündemde tutmamak lazım. Rusya tarafindan bilinçli bir algı operasyonu yapılıyor, dünya savaşı cikabilir diye. Rusya bunu gündemde tutarak dünyayı tedirgin etmeye çalışıyor. Kendi politikalarini dikte etmeye çalışıyor. Bizim böyle bir algı operasyonuna gelmememiz lazım. Kimsenin savaş çığlığı lobisi oluşturması doğru değil. Türkiye gerekli gördüğü tedbirleri alır, ancak pozitif siyasi atmosferin etkilenmemesine özen gösterir.

Kara operasyonu yapılacak mı?

– Rusya’nin havadan yaptığı saldırılar durmalı, alanda rejim ve DEAŞ dışında Suriye halkının temsilcisi olan gruplar desteklenmeli ve barış sureci desteklenmeli.

“Bombardıman dursun” çağrılarına cevap

– YPG Rusya’nın Suriye’deki enstrümanı. Bunu uluslararası kamuoyu dogru okumalı. Eger doğru okunmazsa ilerde daha büyük sıkıntılar doğurur.

Cenevre görüşmeleri

– YPG masaya rejim safinda gelebilir ama muhalefet safinda değil.

 

Cumhurbaşkanı-Gül görüşmesi

– Arınç ve diğer arkadaşların açıklamalarının parti içinde konuşulması gerektiği görüşündeyim. Hiç bir zaman AK Parti üzerinden spekülasyon yapilmasina izin vermem. Herkesi dinler konuşurum. Hiçbir arkadaşımız partinin bütünlüğünü bozacak tavra girmez.