07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » “Aynı Evrakta Yer Almam Hakarettir”
“Aynı Evrakta Yer Almam Hakarettir”

“Aynı Evrakta Yer Almam Hakarettir”

Cemaat kumpası ile Erzincan’daki Ergenekon davasında yargılanan Manisa Merkez Komutanı Albay Murat Yılmaz, 15 Temmuz’daki darbe teşebbüsüne katıldığı iddiasıyla tutuklandı.Tutuklama gerekçesi Manisa İl Emniyet müdürünün tutanağı.

Hürriyet gazetesinden İsmail Saymaz’ın haberine göre, Manisa Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç’in tutanağında, 15 Temmuz gecesi Bilgiç’le telefonda konuşan Yılmaz’ın “TSK yönetime el koydu. Sizi sağduyuya davet ediyorum. Bir olumsuzluk olmasını istemiyorum” dediği iddia edildi.

“‘Gelişmeleri izleyelim sağduyulu şekilde konumumuzu koruyalım’dedim”

İfadesinde, böyle bir cümle kurmadığını savunan Yılmaz, Bilgiç’e “Gelişmeleri izleyelim, sağduyulu şekilde konumumuzu koruyalım ve irtibatta kalalım” dediğini belirtti. Yılmaz ifadesinde, “Sözlerimin yanlış anlaşıldığını sezmiş olsam derhal bu durumu düzeltmek için çaba sarf ederdim“ dedi.

“Bu şerefsizlerle aynı evrakın içine dahil edilmem hakarettir”

Geçmişte Erzincan’daki Ergenekon davasında yargılandığını anımsatan Yılmaz şunları söyledi: “Bu kalkışmayı yapan şerefsizlerle aynı evrakın içerisine dahil edilmiş olmam bana büyük bir hakarettir. FETÖ tarafından kurulan kumpas çerçevesinde Orgeneral Saldıray Berk’in tutuklanmaya çalışıldığı olay sırasında Erzincan Merkez Komutanı olarak görev yaptığım, kendilerine engel olduğum için beni uydurdukları örgütün içerisine komutanımla dahil ederek, beş buçuk yıldır yargılamaktalar. Ben nasıl olur da bu insanlarla aynı örgüt içerisinde mütalaa edilirim?”