07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Avukat Diploma Şüphesini Güçlendirdi
Avukat Diploma Şüphesini Güçlendirdi

Avukat Diploma Şüphesini Güçlendirdi

Tayyip Erdoğan ve Ankara Başsavcısı Harun Kodalak’a hakaret iddiası ile yargılanan Ahmet D. Ankara 39.Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılandığı davada Erdoğan’ın üniversite mezunu olmadığını ve bu nedenle cumhurbaşkanlığı görevini yerine getirmeyeceğini dolayısıyla suçun cumurbaşkanına hakaret olmadığını öne sürerek Erdoğan’ın diplomasını istedi. Erdoğan’ın avukatı, mahkemede kafa karıştıran bir yanıt verdi.

Haberdar’dan Arzu Yıldız’ın haberine göre, daha sonra hakkında Cumhurbaşkanına hakaretten açılan davaya ilişkin savunmasında Ahmet D., MHP Milletvekili Yusuf Halaçoğlu’nun Erdoğan’ın diplomasına ilişkin yazıları delil olarak sundu. Ahmet D, Erdoğan için “Kendisi 4 yıllık fakülte mezunu değildir. Bu nedenle Cumhurbaşkanlığı görevini yapamaz. Dolayısıyla Cumhurbaşkanına hakaret suçu bu nedenle oluşamaz. Çünkü kendisi 4 yıllık fakülte mezunu değildir. Yusuf Halaçoğlu’nun tanık olarak dinlenmesini talep ediyorum” dedi.

“Erdoğan’ın avukatı şüpheleri kuvvetlendirdi”

Bunun üzerine söz alan Tayyip Erdoğan’ın avukatı  “davanın esası olmayan bu beyanları kastın yoğunluğunu göstermektedir. Cumhurbaşkanına yönelik mezuniyeti ile ilgili çirkin yaklaşımları reddediyorum. 2547 sayılı kanunun 3 a maddesinde hüküm vardır. Buna göre yüksek öğretim tanımı orada yapılmıştır. Yüksek öğretim milli eğitim sistemi içerisinde, orta öğretime dayalı en az 4 yarı yılı kapsayan her kademedeki eğitim öğretimin tümüdür. Dolayısıyla cumhurbaşkanının ne Anayasa ne de siyasal olarak meştuiyeti ile ilgili zerre tartışma söz konusu değildir” dedi.

Bunun üzerine Ahmet D. davanın Polatlı’da görülmesi gerektiğinin altını çizdi. Dosya Polatlı’ya gönderildi.

Polatlı 1.Asliye Ceza Mahkemesine alınan davada Ahmet D, Cumhurbaşkanının diplomasının ilgili kurumlara sorulmasını talep etti. Mahkeme talebi 28.06.2016 tarihinde değerlendireceğini belirterek davayı erteledi.