07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Avrupa Kupalarına Katılamayabiliriz
Avrupa Kupalarına Katılamayabiliriz

Avrupa Kupalarına Katılamayabiliriz

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, kulüplerin mali yapılarıyla ilgili  “3 Temmuz’dan kötüsü mali süreç olacak demiştim. Bu süreç geliyor. Hepimiz de görüyoruz.” dedi.

NTV Spor canlı yayının katılan Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören “Süper Lig takımlarının mali yapıları disipline edilmese 3 Temmuz’dan daha kötü bir süreç geliyor. Avrupa Kupalarına katılamayabiliriz” dedi.

İşte Demirören’in açıklamalarından satırbaşları;

Kulüplerin 3.4 Milyar borcu var

“Mali konuyu ben Federasyon Başkanı olduğum günden beri söylüyorum. 3 Temmuz’dan kötüsü mali süreç olacak demiştim. Bu süreç geliyor. Hepimiz de görüyoruz. Yapıları bozuk, maalesef borçlanarak gidiyor. 2015 sonuna göre 3.5 milyar lira civarında bir borç var tüm kulüplerin. Kulüplerimiz kendilerini toparlama sistemine girmezlerse, altyapılarına dönüp kendi oyuncularını yetiştirmez, önemli oyuncularını satmazlarsa bu borç kapanmaz. Yasayla beraber kulüplerin borçlarını kapatması gerekiyor. Ama bu mevsimde yasayla eşgüdümle olması lazım.

İşi kitabına uydurma dönemi bitiyor

Büyük kulüpler inceleniyor. Bu sene değil, önümüzdeki yıl toparlanmazsa problem büyüyecek. Bir çok kulübümüz Avrupa kupalarına katılamayacak. Bizim bir kriterlerimiz var. Bu kriterlere uyuyor gözüküyorlar. X kulübümüzün 5 milyon lira borcu var. Bunlarla ilgili bize belgeleri getiremezlerse sahaya çıkamayacaklar. Lisans alamayacaklar. Biz kuralları uyguluyoruz. Bunun da bir geçiş dönemi var. Puan silme keyfi değil, kuralları uyguluyoruz. PTT 1. Lig’de 7-8 kulübün puanları siliniyor. Keyfi bir sistem değil. Zaten federasyonun her işlemi şeffaftır, göz önündedir.

Kulüp yöneticilerine borç sorumluluğu geliyor

Yöneticilere sorumluluk getirilecek. Kulübü aldığınızda kulübün 1 lira borcu varsa 1 lira ile bırakacaksınız. 1.5 lira olduysa; küsüratı siz ödeyeceksiniz. Kanunla eşgüdümlü gitmek gerekiyor. Kulüpler yasasının üzerinde çalışılıyor. Yöneticiler artık sorumlu olacak. Olmazsa masanın bir bacağı eksik kalır. Bu tarihi bir karar olacak. Kulüplerin A.Ş. olması gerekiyor tabii ki.