07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » “Araç Boş, Takipteyiz”: 6 Şehit
“Araç Boş, Takipteyiz”: 6 Şehit

“Araç Boş, Takipteyiz”: 6 Şehit

 Mardin’in Midyat ilçesindeki bomba yüklü araç saldırısıyla ilgili olarak hazırlanan raporda skandallar zinciri ortaya çıktı. Rapora göre bomba yüklü araç takip cihazıyla izleniyordu ve araca ‘boş’ denilerek operasyon yapılması engellendi.

Mardin’in Midyat İlçesi’nde 8 Haziran’da 2’si kadın 3 polis ile 3 vatandaşın yaşamını yitirdiği saldırıda güvenlik ihmali olduğu ortaya çıktı.

“İhmal var”

Habertürk gazetesinden Şefik Dinç’in haberine göre, saldırı sonrasında başlatılan adli ve idari soruşturma sürerken, İçişleri Bakanlığı müfettişleri bir rapor hazırladı. İçişleri Bakanlığı müfettişlerinin hazırladığı raporda ihmal olduğu ifade edildi ve rapor Mardin Valiliği’ne gönderildi.

Olayda ihmali oldukları iddiasıyla ilçe jandarma komutanı binbaşı ile ilçe emniyet müdürü vali tarafından açığa alındı.

Rapora göre, saldırının yapıldığı aracın önceden tespit edildiği ve jandarma istihbarat tarafından araca takip cihazı bile takıldığı ortaya çıktı.

Polis takipteydi, jandarma “araç boş” diyerek operasyonu engelledi

Saldırıda kullanılan otomobil, saldırıdan bir gün önce Midyat’a geldi. Polisin aracı durdurmak istedi ancak jandarma ekipleri “Araç boş, takipteyiz” diyerek polisin operasyon yapmasına izin vermedi.

Olay günü de yine aracın jandarma istihbarat ekipleri tarafından takip edildiği ve aracın çevre yolundan ilçe jandarma komutanlığının önüne geldiği, buradan da emniyet müdürlüğe yöneldiği belirlendi.

Daha sonra jandarma emniyet birimlerine haber verdiği ancak mesafenin kısa olmasından dolayı saldırının önlenemedi.