07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Ahmet Altan Serbest Mehmet Altan Tutuklandı
Ahmet Altan Serbest Mehmet Altan Tutuklandı

Ahmet Altan Serbest Mehmet Altan Tutuklandı

15 Temmuz darbe girişimine ilişkin gözaltına alınan Gazeteci-Yazar Ahmet Altan serbest kalırken kardeşi Prof. Dr. Mehmet Altan Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandı.

10 Eylül de gözaltına alınan Ahmet Altan ve Mehmet Altan, emniyetteki işlemlerinin ardından akşam saatlerinde Çağlayan’da bulunan İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edildi. Altan Kardeşler, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu Savcılarından Can Tuncay’a aksam saat 18.30 da ifade vermeye başladı Saat 23.00 ’da ifade verme işlemi sona erdi.

Ahmet Altan ve Mehmet Altan’ın savcılık işlemleri yaklaşık 4,5 saat sürdü. Savcı Can Tuncay, Altan Kardeşleri, “Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hük–metini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs”, “Örgüt propagandası yapmak” ve “Örgüte yardım ve yataklık” suçlarından tutuklama talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk etti. Ahmet Altan, mahkeme sorgusunda, hâkim Selami Yılmaz’a, “Benim bütün hayatım darbelere karşı mücadele ile geçti” dedi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcısı Can Tuncay’ın talimatı üzerine, Altan kardeşler, darbe girişimi soruşturması kapsamında 10 Eylül’de gözaltına alınmıştı. Savcılığın gözaltı yazısında, Youtube üzerinden yayın yapan “Özgür düşünce” isimli TV programına darbeden bir gün önce konuk olarak katılan Ahmet Altan ile programı sunan Nazlı Ilıcak ve Mehmet Altan’ın bu programda, darbe çağrışımıyla subliminal mesaj içeren söylemlerde bulundukları iddia edilmişti.