07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » AKP’ye Güvenip İşe Girmişlerdi
AKP’ye Güvenip İşe Girmişlerdi

AKP’ye Güvenip İşe Girmişlerdi

Geçtiğimiz Mart ayında kayyuma devredilen cemaate ait Zaman ve Cihan Haber Ajansı’nda işe giren gazeteciler, kayyum yönetiminin isteğiyle maaş için Bank Asya’da hesap açtılar. Darbe girişiminden sonra tamamen kapatılan gazete ve ajans çalışanları, hem alacaklarını alamadı, hem de Bank Asya’da hesapları olduğu için “FETÖ’cü diye fişlendi. 

7 Mart’ta  İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliği, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebi üzerine, Zaman Gazetesi ile Cihan Haber Ajansı ve Reklamcılık A.Ş’ye kayyum atanmasına karar verildi.

Medyaradar.com’un haberine göre, kayyum heyeti, mevcut personelin işine son verdikten sonra yerlerine yeni eleman alımına gitti ve sektördeki deneyimli gazetecilere çalışmaları için teklif götürdü. Teklifi kabul eden gazetecilerden Bank Asya’da hesap açtırmalarını istedi. Çünkü maaşlar buraya yatacaktı ve yeni işe girenler tereddüt etmeden hemen hesap açtırdı.

15 Temmuz sonrası gazete ve ajans kapatıldı

O gazeteciler burada sadece 5 ay çalışabildi. Zaman Gazetesi ve Cihan Haber Ajansı, 27 Temmuz 2016 tarihinde yayımlanan “Olağanüstü Hal Kapsamında Alınması Gereken Tedbirler ile Bazı Kurum ve Kuruluşlara Dair Düzenleme Yapılması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname (KHK/668)” ile kapatıldı…

Hem maaşları içeride kaldı hem basın kartları iptal edildi

Aybaşına kısa bir süre kala kapatılma kararı sonrası kadrolu çalışanlar maaşlarını, telifle çalışan yurt muhabirleri gerek masraflarını gerekse de hak edişlerini alamamışlardı.
Üstelik kapatma kararının ertesi günü çalışanların telefonlarına, ‘Başbakanlık Basın – Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü’nden Basın Kartlarınız iptal edilmiştir ‘kartlarınızı iade edin’ mesajı gelmişti…

Hem paralarını alamadılar hem de “FETÖ’cü diye fişlendiler

Kayyum çalışanları şoktaydı. FETÖ ile mücadele edilen bir süreçte devlet tarafından bir nevi ‘cezalandırılmış adeta fişlenmişlerdi! Maaş ve  kıdem tazminatlarını alamayan gazeteciler bir de basın kartı şoku yaşarken kötü bir haberle daha karşılaştı. Bu sefer de pasaport şoku yaşadılar.

“Bank Asya’da hesabın var” diyerek gözaltına alındı, pasaportuna el konuldu

Medyaradar’ın ısmini açıklamadığı ve Kayyum heyeti tarafından Ankara Büroya atanan deneyimli bir haberci pasaport kontrolünden geçerken 2 saat süreyle gözaltına alındı ve pasaportuna el konuldu. Gerekçe olarak da Bank Asya’da hesabının olması gösterildi. Yani, fişlenmişti ve artık o da ‘Kara’ listedeydi !