02 Temmuz 2024 Salı
Ana sayfa » AKP Yapınca Fikir Alışverişi
AKP Yapınca Fikir Alışverişi

AKP Yapınca Fikir Alışverişi

28 Şubat’ta başörtülü üniversitelilere yapılan baskıları sık sık gündeme getirip mağduriyet çıkaran AKP, lise öğrencilerine aynı yöntemi uyguluyor. 71 öğretmenin başka okullara tayin edilmesini protesto eden Kadıköy Anadolu Lisesi öğrencileri müdür Halit Çittır tarafından sorguya çekildi.

Cumhuriyet gazetesinden Deniz Ülkütekin’in haberine göre, proje okul kapsamına alındıktan sonra 8 yıldan fazla görev yapmış 71 öğretmenin norm fazlası ilan edilerek başka okullara tayin edildiği Kadıköy Anadolu Lisesi’nde atamalara karşı çıkan öğrenciler, müdür Halit Çittır tarafından sorguya çekildi.

Öğrenciler ikna odalarında

Öğrenciler dönemlerine göre beşer kişilik gruplar halinde müdürün odasına çağırılırken kendilerine üzerinde sorular yer alan bir dilekçe kâğıdı verildi. Öğrencilerden kağıtlardaki soruları yanıtladıktan sonra, imza atmaları da istendi. Öte yandan müdürün, söz konusu öğrencilerin velilerini de konudan haberdar etmediği öğrenildi. Müdürün öğrencileri, daha önce de disiplin cezası vermekle tehdit ettiği belirtildi.

Haber verilmeyen veliler panik yaşadı

Bir öğrenci velisi ise çok sayıda velinin uzun süre çocuğundan haber alamadığını ve bunun veliler arasında panik yaşanmasına sebep olduğunu söyledi. Veli, olayın son derece keyfi olduğunu, konunun hukuksal takipçisi olacaklarını söylerken, sabah çağırılan öğrencilere kâğıtların zorla imzalatıldığını belirtti.

Okul müdürü: Fikir alışverişi yaptık

Okul Müdürü Halit Çittır ise öğrencilerle görüşmesinin ve yazılı olarak sorulan soruları okulda yaşanan olaylar hakkında fikir alışverişinden ibaret olduğunu söyledi. Öğrencilere neden ifadelerine yönelik kâğıt imzalatıldığına yönelik sorumuza ise “yasal bir yükümlülüğü yok, öğrencinin ifadesini beyan etmesine yönelik bir uygulama” cevabı veren Çittır, herhangi bir disiplin işleminin söz konusu olmadığını belirtti.

 

 

İşte öğrencilere ikna odalarında sorulan sorulan sorular;

-Niye derse girmedin?

-Oturma eyleminde yer aldın mı?

-Eylemi kim düzenliyor?

-Seni eyleme katılmaya zorlayan oldu mu?

-Eyleme katılmanın suç olduğunu biliyor musun?

-Sosyal medyada, yaşananlarla ilgili paylaşım yaptın mı?