07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Adaletin Saygın Tecavüzcüsü
Adaletin Saygın Tecavüzcüsü

Adaletin Saygın Tecavüzcüsü

Diyarbakır’da boş araziye götürdüğü 14 yaşındaki G.T. adlı kıza cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla 30 yıl hapis istemiyle yargılanan 24 yaşındaki E.A. tecavüz suçundan suçlu bulundu. 16.5 yıl hapse mahkum edilen tecavüzcü E.A.’nın cezası duruşmadaki saygın tutumu dikkate alınarak 12 yıl 9 aya indirildi.

Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianameye göre; M.K. 1 Şubat 2012 günü 14 yaşında olan mağdur G.T.’yi arkadaşları  V.K. ve E.A.’yı da yanına alarak Nevruz parkına götürdü. Burada kız arkadaşı G.T.’ye cinsel ilişki teklifinde bulunan M.K., mağdurun kabul etmemesi üzerine, ‘Seni burada bırakıp gideriz’ diyerek korkuttu. M.K. 14 yaşındaki kıza zorla tecavüz etti. ARkadaşları V.K. ve E.A.da yaşananları seyretti. Daha sonra onlarda sırayla G.T.’ya tecavüz ettiler.

Tecavüzcülerin 36 yıl hapis isteniyordu

Olayla ilgili 18 yaşından küçük olan M.K. ve V.K. hakkında Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Tutuklandıktan sonra ayağının sakatlığından dolayı tahliye edilen E.A.’nın ‘Çocuğun nitelikli cinsel istismarı’ ve ‘Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçlarını işlediğini belirten savcı, şüphelinin 36 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi.

 

Tecavüze “saygın tutum” indirimi 

Kararını açılayan mahkeme sanık E.A.’yı önce ‘Çocuğun nitelikli cinsel istismarı’ ve ‘Cinsel amaçlı çocuğu hürriyetinden yoksun kılma’ suçlarından 16.5 yıl hapis cezasına çarptırdı. Sanığın duruşmadaki saygın tutumunun göz önüne alındığını belirten mahkeme, her iki suç yönünden de indirim yaparak E.A.’nın cezasını 12 yıl 9 aya indirdi. Mahkeme sanık E.A.’nın hükmen tutuklanmasına da karar verdi. Yerel mahkemenin kararı Yargıtay’da kısa süre önce onandı. 18 yaşından küçük diğer iki sanığın davası ise sürüyor.