07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » ABD’den Davutoğlu’na Hukuk Ayarı
ABD’den Davutoğlu’na Hukuk Ayarı

ABD’den Davutoğlu’na Hukuk Ayarı

ABD’nin Ankara Büyükelçisi John Bass, Zaman gazetesine kayyım atanmasını “hukuki süreç olarak tanımlayan” Başbakan Davutoğlu’na adeta jet hızıyla yanıt verdi. John Bass, “Evet, hukuki sürece saygı duyulmalıdır. Ancak, özgür bir basın ve hukuka uygun yargılamanın önemine de saygı duyulmalıdır” dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun İran’dan Zaman gazetesine kayyım atanmasıyla ilgili bir açıklama yaparak, durumu “siyasi değil, hukuki süreç” olarak değerlendirmişti.

“Siyasi Değil Hukuki”

-Dışarda bazı yabancı basın organlarında ‘hükümet el koydu’ gibi ifadeler var. Bunlar hukuki süreçlerdir, siyasi süreçler değil. Bu sürece hiçbir müdahalemiz olmamıştır”

Davutoğlu’nun açıklamasına ABD adeta jet hızıyla yanıt verdi. Davutoğlu’nun açıklamasından 1 saat sonra, ABD Büyükelçisi John Bass açıklama yaptı. Elçiliğin resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada sadece süreci değil, protesto gösterileri sırasındaki biber gazı ve plastik mermi kullanımını da eleştirdi.

İşte John Bass’ın o açıklaması;

“Hukuka Uygun Yargılama da Önemli”

-Zaman gazetesinin haber yapım sürecine kayyum tarafından müdahale edildiğine dair haberlerden derin rahatsızlık duyuyorum. Devir işlemini protesto edenlere karşı biber gazı ve plastik mermi kullanıldığına dair haberleri de endişeyle izliyorum. Evet, hukuki sürece saygı duyulmalıdır. Ancak, özgür bir basın ve hukuka uygun yargılamanın önemine de saygı duyulmalıdır.”