07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » ABD’de Katliam
ABD’de Katliam

ABD’de Katliam

ABD’nin Florida eyaletinde eşcinsellerin gittiği bir gece kulübüne düzenlenen silahlı saldırıda en az 50 kişi hayatını kaybetti. Saldırıda 53 kişi de yaralandı. Saldırıyı IŞİD üstlendi. YeniAkit’in  haberi verirken kullandığı başlık ise mide bulandırdı. 

ABD’nin Florida eyaletinde eşcinsellerin gittiği bir gece kulübüne gece 02 sıralarında gelen saldırgan otomatik silah ve tabancayla kapıdaki görevlileri vurup içeri girdi.

Kulüpte bulunan 300 kişi kaçmayı başardı. Ancak 29 yaşındaki ABD vatandaşı Afgan asıllı saldırgan Omar Mateen etrafa ateş ederek onlarca kişiyi rehin aldı. Kulüpten kaçmayı başaramayanları rehin alan saldırgan onları kendisine canlı kalkan yaptı.

160612103219_orlando_624x351_epa_nocredit

Polis operasyon düzenledi

Yerel saatle 05.00 sularında, özel harekat timleri zırhlı bir araçla kulübün kapılarını kırarak içeriye girdi ve çatışma başladı. Orlando emniyet müdürü saldırganın çatışma sırasında öldürüldüğünü ve en az 30 kişinin de hayatının kurtarıldığını açıkladı..

“2 erkeği öpüşürken görünce çok sinirlenirdi”

ABD’de yayın yapan NBC televizyon kanalı, saldırıyı düzenlediği belirtilen Omar Mateen’in babasıyla konuştu.
Baba Mateen, “Yaşananlardan ötürü herkesten özür diliyoruz. Planladığı saldırı konusunda en ufak bir bilgiye sahip değildik. Biz de tüm ülke gibi şoktayız” dedi.
Oğlunun dindar birisi olmadığını ifade eden baba Mateen, “Ama iki erkeği öpüşürken görünce çok sinirlenirdi” diye ekledi.

Polis başından vuruldu

Pulse gece kulübüne operasyon düzenleyen ve çatışmaya giren özel harekat polislerinden birisi, çatışma sırasında başından isabet aldı. Mermi, polisin kafasındaki kaska isabet etti ve polisin hayatını kurtardı. Haber ajansları, merminin isabet ettiği kaskı görüntüledi.

160612170253_helmet_orlando_attack_624x351_epa_nocredit

Saldırganın eşi: Beni döverdi

Orlando saldırısını düzenlediği belirtilen 29 yaşındaki ABD vatandaşı Omar Mateen’in eski eşine ulaşan Washington Post muhabiri Adam Goldman, Mateen’in eski eşini dövdüğünü aktarıyor.

Haberde şu detaylar yer alıyor:

“Yaklaşık 8 yıl önce internet üzerinden tanışmışlar ve Florida’ya taşınıp evlenmişler.
“Başlangıçta her şey yolundaymış ancak daha sonra Omar, eşini dövmeye başlamış. Eski karısı, ‘Dengeli bir insan değildi. Eve gelirdi, çamaşırları yıkamadım diye beni dövmeye başlardı’ diyor.” Gazete Omar Mateen’in eski eşinin güvenlik kaygıları nedeniyle ismini vermek istemediğini de aktardı.

Saldırıyı IŞİD üstlendi

Ömer Sıddık Metin isimli Afgan asıllı Amerikalı saldırganın olaydan dakikalar önce 911’i arayarak IŞİD’e bağlılık yemini ettiği öğrenildi. Yerel güvenlik yetkilileri de saldırganın katliam sırasında IŞİD’e bağlılık yemini ettiğini ve 15 Nisan 2013’te Boston Maratonu’nu kana bulayan Çamayev kardeşlere referans verdiğini söyledi. IŞİD bağlantılı Amaq haber ajansı saldırıyı örgütün üstlendiğini bildirdi.

O kafa Türkiye’de de var

Yeni Akit paçavrası haberi mide bulandıran bir başlıkla gördü. YeniAkit haberi “Abd’de eşcinsel sapıkların gittiği kulübü taradılar” diye verdi.

Untitled-1