07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » 80’li Yıllar Gibi…
80’li Yıllar Gibi…

80’li Yıllar Gibi…

İstanbul ve çevre illerde yaşanan elektrik sıkıntısı bugün de devam etti.. İstanbul’daki sanayi bölgelerinde çalışanlar jeneratör için ellerinde bidonlarla benzin kuyruğuna girdi. Görüntüler adeta 80’li yılları hatırlattı. Kesintiler yarın da devam edecek.

Dün öğle saatlerinden bu yana İstanbul’da çok sayıda ilçede yaşanan elektrik kesintilerinin gerekçesi “hava şartları” olarak gösterilmişti. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Türkiye’yi etkisi altına alan aşırı yağışlar ve fırtınanın iletim hatlarında geçici arızaya sebep olduğunu belirtmiş; BEDAŞ da hava şartları nedeniyle ulusal elektrik şebekesinden yeteri kadar elektrik alınamadığını açıklamıştı.

Kesintiler 31 Aralık’ta da devam edecek

BEDAŞ tarafından yapılan yeni duyuruya göre 31 Aralık’ta da elektrik kesintileri devam edecek. Küçükçekmece, Sarıyer, Esenyurt gibi pek çok ilçede kesintiler olacak.

 

 

İstanbul’daki çalışma hayatını da olumsuz etkileyen elektrik sıkıntısı, İkitelli’deki sanayi bölgesinde ilginç görüntülerin ortaya çıkmasına neden oldu. Çalışanlar, iş yerlerindeki jeneratörler için benzin kuyruğunda görüntülendi. O fotoğraf twitter’da günün konusu oldu.

39

Planlı kesintiler iptal edildi

İstanbul Avrupa Yakası elektrik dağıtım şirketi BEDAŞ, 30, 31 Aralık ve 1 Ocak’taki planlı elektrik kesintilerini iptal etti.

Enerji Bakanlığından açıklama

Enerji Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada kesintilerin, elektrik yetersizliğinden kaynaklandığı yönündeki iddialar gerçeği yansıtmadığı ifade edildi.

“Kesintilerin, elektriğin yetersizliğinden dolayı olduğu yönündeki iddialar, gerçeği yansıtmamaktadır. Kesintiler, İstanbul’un genelini etkilememekte, belli bölgelerde kısmi olarak sürmektedir. Kısa sürede İstanbul’un tamamına elektrik verilmesi sağlanacaktır”