07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » 7 Bordo Bereli Böyle Yakalandı
7 Bordo Bereli Böyle Yakalandı

7 Bordo Bereli Böyle Yakalandı

15 Temmuz darbe girişimi gecesi  Tayyip Erdoğan’ın  Marmaris’te kaldığı oteli basıp 2 polisi şehit ettikten sonra kaçan askerlerden 7’si yakalandı.

Bugün saat 16.00 sıralarında Marmaris İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı Çetibeli kontrol noktasına 3 kilometre mesafedeki ormanlık ve dağlık alanda, askeri kamuflaj üniformalı 3 kişiyi gören ve şüphelenen vatandaşlar, güvenlik güçlerine ihbarda bulundu.

“Aranan firari darbeciler teslim oldu”

Bunun üzerine bölgeye jandarmanın yanı sıra, özel harekat polisleri ve özel kuvvetlerden gelen askerlerden oluşan güvenlik güçleri sevk edildi. Arazide arama yapan polis ve askerler, darbeci askerlerin yerini belirledi. “Teslim ol” çağrısına uyan 3 asker, gözaltına alındı.

Firari askerler perişan haldeydi

Yakalananların MAK timinden Binbaşı Taner Berber, Astsubaylar İlyas Yaşar ve Gökhan Güçlü olduğu belirlendi. Çetibeli Jandarma Karakolu’na götürülen askerlerin, buradan Muğla İl Emniyet Müdürlüğü’ne gönderileceği belirtildi. Yakalanan askerlerin, askeri kamuflaj içinde saç ve sakalı birbirine karışmış perişan halde oldukları görüldü.

Aynı bölgede 4 asker daha yakalandı

Arama çalışmaları sürerken 3 firari darbecinin yakalandığı bölgenin yakınında astsubay Erkan Çıtak’ın da bulunduğu 4 askar dah ayakalandı.. Bugün aynı bölgede yakalanan darbeci asker sayısı 7’e yükseldi. Bölgede halen firari 10 askeri arama çalışmaları sürüyor.

İşte daha sonra yakalanan 4 askerin kimlikleri;

Çiğli İlçesi’ndeki 2. Ana Jet Üs Komutanlığı’nda görev yapan ve Fethullahçı Terör Örgütü’nün buradaki “imamı” olduğu öne sürülen Hava Astsubay Başçavuş Zekeriya Kuzu, Hava Astsubay Üstçavuş Ömer Faruk Göçmen, Hava Astsubay Kıdemli Çavuş Abdülhamit Gülerden, Astsubay Kıdemli Çavuş Erkan Çıkat.

Menfezden çıktılar

Marmaris- Muğla karayolunun yaklaşık 22 kilometresindeki anayolun altında bulunan menfez, yaklaşık 25 metre uzunluğunda, bir insanın eğilerek girebileceği büyüklükte bir alan. Darbeci askerlerin menfezin tamamen karanlık olan orta bölümünde birbirlerine sokularak gizlenmeye çalıştıkları öğrenildi. Polis, askerlerin üzerlerinde silah ve bomba olma ihtimaline karşı, duble yolu trafiğe kapadı. Polis ve askerin menfezin içine doğru yaptığı “Teslim ol” çağrısının ardından, aralarında ‘Çiğli imamı’ olarak bilinen Astsubay Zekeriya Kuzu’nun da bulunduğu 3 asker teslim oldu.

Dün akşam kaçış planı için bir araya gelmişler

Gözaltına alınan 7 askerin, sorgulamadaki ilk ifadelerinde dün akşam saatlerinde aranan 17 askerin biraraya gelerek yeni bir kaçış stratejisi belirledikleri, gecenin ilerleyen saatlerinde de farklı yönlere dağıldıkları öğrenildi. Kaçan askerlerinin 10’unu arama çalışmaları sürüyor.

 

İşte askerlerin yakalanma anı;