07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » 3 İşçi 50 Bin Lira İçin Öldü
3 İşçi 50 Bin Lira İçin Öldü

3 İşçi 50 Bin Lira İçin Öldü

Bahçeşehir’de 32 katlı konut inşaatının 23. katında bulunan yük asansörünün zemine çakılması ve 3 işçinin ölümüyle ilgili korkunç bir iddia ortaya atıldı. İddia TMMOB İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Süleyman Solmaz’a ait. Solmaz’ın iddiasına göre işçiler 50 bin liralık fren sistemimin tamir edilmemesi nedeniyle hayatlarını kaybetti.

İşte TMMOB İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Süleyman Solmaz’ın iddiaları:

3 işçi 50 bin lira için öldü

– Bir civatanın kopması ve devreye girmesi gereken ani frenleme sisteminin devreye girmemesiyle asansör 24. kattan zemine düşmüştür. Sebebi budur. Yani bu asansörler inşaat yeniden devreye girdiğinde denetimden geçseydi o malzeme yorulması ve krozyona uğrayan malzeme değişseydi biz bugün bu iş cinayetini konuşmuyor olacaktık. Bunun bedeli yaklaşık 50 bin lira.

İşçiler için protesto gösterisi

Esenyurt, Hadımköy Hoşdere yolu üzerindeki 32 katlı konut inşaatında üç işçinin hayatını kaybettiği asansör faciasını, KESK DİSK ve TMMOB protesto etti.

e95e7fcb29e54335af7e6a2b33cc3e9c

2 kişi tutuklandı

Hadımköy Hoşdere yolu üzerindeki Fi Yapı’ya ait 32 katlı konut inşaatında üç işçinin hayatını kaybettiği asansör faciasında 2 kişi tutuklandı.

3 kişinin ölümünde ihmalleri görülen Fi Yapı Genel Müdürü Ferudun Yüce ve taşeron firma olan Bayram İnşaat’ın sahibi Muharrem Bayram, tutuklanarak cezaevine gönderildi.