07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » “Milletvekiline Ateş Açıldı” İddiası
“Milletvekiline Ateş Açıldı” İddiası

“Milletvekiline Ateş Açıldı” İddiası

HDP Şırnak milletvekili Faysal Sarıyıldız ve Cizre Belediye Başkanı Kadir Konur’un da aralarında 15 kişilik gruba Cizre’de Özel harekat polisi tarafından ateş açıldığı öne sürüldü. O ana ilişkin görüntüler de yayınlandı…

İşte o görüntüler;

Demirtaş: Faysal Sarıyıldız ve beraberindekilere ateş açıldı

Olaya ilişkin görüntü ve bilgi,ler önce sosyal medyada paylaşıldı. Ardından HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş konuyla ilgili bir açıklama yaptı.Demirtaş; sokağa çıkma yasağının sürdüğü Cizre’de, Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız’ın da aralarında bulunduğu gruba ateş açıldığını, canlarını zor kurtardıklarını, 10 yaralıyla birlikte bir evin bodrum katında yardım beklediklerini söyledi.

İddia TBMM Genel Kurulunu karıştırdı

HDP ve CHP Grup Başkanvekilleri, HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız’ın Cizre’de üzerine güvenlik güçleri tarafından ateş açıldığı iddiası ile ilgili ,oturuma 1 saat ara verilerek bir hükümet yetkilisinin Genel Kurulu bilgilendirmesini istediler. Talebe destek veren HDP’li Meclis Başkanvekili Pervin Buldan’ın oturuma 1 saat ara vermesi sinirleri gerdi. Tartışmalar uzun süre devam etti.

AKP’ye Yakın internet siteleri ise haberi,”PKK’lıları vermemek için yerlere yatıp ağladılar” başlığıyla verip görüntüleri yayınladılar.

Başlıksız-1