02 Temmuz 2024 Salı
Ana sayfa » 15 Temmuz Gösterisi
15 Temmuz Gösterisi

15 Temmuz Gösterisi

Eğitim Öğretim yılı başladı…Okulun ilk günü Türkiye genelinde ilginçliklere sahne oldu. Bursa Merkez Osmangazi İlçesi’ndeki Orhanbey İlkokulu öğrencilerine, 15 Temmuz’daki darbe girişiminin önlenmesiyle ilgili gösteri hazırlatıldı. Asker kıyafeti giyen öğrenciler gösterinin parçası oldu. Bazı İlkokullarda ise 15 temmuz konulu broşür dağıtıldı.

Yaz tatilinin sona ermesinin ardından öğrenciler bu sabah, 2016-2017 eğitim- öğretim maratonuna başladı.

MEB’den 15 Temmuz talimatı

Milli Eğitim Bakanlığı’nın talimatı üzerine okullarda 15 Temmuz darbe girişiminin önlenmesini anlatan etkinlikler düzenlendi. Merkez Osmangazi İlçesi Orhanbey İlkokulundaki çocuklar da hazırladıkları gösteri ile ‘demokrasi nöbeti’ni canlandırdı.

32

Asker kıyafetli küçük öğrencilerin de katıldığı gösterilerde, diğer öğrenciler ellerindeki Türk bayraklarını salladı. Okul Müdürü Hilmi Sevim, öğrenci ve velilere hitaben yaptığı konuşmada, Türkiye’nin en sıcak Temmuz’unu yaşadığını belirterek, “Hainler, çocuklarımızın geleceğini çalmak istediler. Ancak, milletin karşı duruşuyla hain emellerine ulaşamadılar” dedi.

İlkokul öğrencilerine dehşet gecesini anlattı

İstanbul’da eğitim-öğretim yılı açılış töreni Esenler’de bulunan Atışalanı Ortaokulu’nda yapıldı. Törende 15 Temmuz şehitleri de anıldı. 15 Temmuz gazisi Ali Başkan da törene katıldı. Başkan kısa bir konuşma yaparak 15 Temmuz gecesinde yaşadıklarını anlattı.

15 Temmuz belgeseli

Öğrenciler ilk derse 15 Temmuz belgeseli izleyerek başladı. Atışalanı Ortaokulu 7-A sınıfındaki derse törene katılan protokol üyeleri de girdi. Sınıflarındaki öğrencilere ilk olarak Müsteşar Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili “15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitlerimiz Anısına” isimli broşür dağıttı. Öğrencilere öğretmenleri broşürde yer alan bir bölümü hep bir ağızdan okuttu. Ardından öğrencilere Milli Eğitim Bakanlığı’nın hazırladığı yaklaşık 7 dakikalık belgesel izletildi. Görüntülerde 15 Temmuz’da yaşanan olaylar öğrencilere anlatıldı.

erdogannnn