07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » 1 Mayıs Meydan Muharebesi

1 Mayıs Meydan Muharebesi

1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü yine sokaklar savaş alanına döndü…Taksim’e girmek isteyenlere polis sert müdahale etti. Tarlabaşı’nda 1 kişi TOMA’nın altında kalarak can verdi.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü etkinliklerine izin verilmeyen Taksim Meydanı’nda polis ekipleri sabahın ilk saatleriyle birlikte önlem aldı. Beşiktaş, Şişli ve Divan kavşağında toplanarak Taksim’e girmek isteyen gruplara polis TOMA ve biber gazı ile müdahale etti.Çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Taksim’de Divan kavşağında toplanan 40 kişilik bir gruba polis müdahale etti. “Halkevleri” pankartı taşıyan grubu dağıtmak için polis tazyikli su kulandı. Taksim’e yürümek isteyen eylemciler polisin müdahalesi üzerine dağıldı.Taksim’e çıkan sokak ve caddeler bariyerlerle kapatılırken Akrep diye tabir edilen zırhlı polis aracı ve TOMA’lar meydana yerleştirildi.

 Tarlabaşı’nda TOMA’nın çarptığı bir kişi hayatını kaybetti

22
Olay, Tarlabaşı Bulvarı’nda meydana geldi. Güvenlik önlemleri için Tarbalaşı Bulvarı’nda bulunan bir TOMA, Nail Mavuş (57) isimli vatandaşa çarptı. Olay yerine çağrılan sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalesi yapılan Mavuş, Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Ağır yaralı Nail Mavuş, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Mecidiyeköy de karıştı

Mecidiyeköy’den Taksim’e yürümek isteyen gruba polis biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti. Zincirlikuyu metrobüs istasyonu girişinde toplanan yaklaşık 150 kişi, Büyükdere Caddesi üzerinden yürüyüşe geçti. Taksim’e doğru yürümek isteyen eylemciler, Mecidiyeköy’de polis engeline takıldı. Mecidiyeköy viyadüğü altında güvenlik önlemi alan çevik kuvvet ekipleri, eylemcilere biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti.

Şişli’de gözaltı

1 Mayıs nedeniyle Şişli Camii önünde polis yoğun güvenlik önlemleri aldı. Yoldan geçen araçlarda ve otobüslerde arama yapan polis şüpheli gördükleri kişilerin çantalarına baktı. Araçların bagajlarını da arayan polis ekiplerinin güvenlik önlemleri sürerken, bir taksideki 3 kişi, arama sırasında slogan atınca gözaltına alındı ve polis aracına bindirilerek emniyet müdürlüğüne götürüldü. Öte yandan bir kişi polis ekiplerini görüp kaçtı.

İnşaat İşçileri Sendikası üyesi 4 kişi gözaltına alındı

Atatürk Kültür Merkezi önünden Taksim Meydanı’na girmek isteyen İnşaat İşçileri Sendikası üyesi 4 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan 4 kişi, çevik kuvvet minibüsüne alınarak emniyete götürüldü.

Beşiktaş’ta polis müdehalesi

Beşiktaş’ta Taksim’e doğru yürüyüşe geçen Halkın Kurtuluşu Partisi (HKP) üyesi bir gruba polis müdahale etti. Ellerinde büyük bir HKP pankartı ile bayrakları bulunan yaklaşık 20 kişilik grubu polis, Barbaros Bulvarı’nda durdurdu. Polis, çevrelediği gruptakileri tek tek gözaltına aldı.

Polisle gözaltılar arasında arbede

Gözaltı sırasında eylemcilerin direnmesi üzerine polisle aralarında arbede çıktı. Bunun üzerine polis, biber gazı kullandı.HKP üyeleri yaka paça gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar gözaltı için hazır tutulan polis minibüsüne üst araması yapılarak bindirildi. Gözaltı aracı daha sonra emniyete hareket etti.

Bakırköy’de HDP’li gruba polis sert müdahale etti

Bakırköy’deki kutlama alanına giden HDP’li gruba polis sert müdahale tti. Çok sayıda kişi yaralandı.

-641993166