07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » 1 Darbe, 2 Bakan, 1 AKP
1 Darbe, 2 Bakan, 1 AKP

1 Darbe, 2 Bakan, 1 AKP

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, darbe girişiminin arkasında ABD’nin olduğunu düşünmediklerini açıkladı. Geçtiğimiz günlerde Efkan Ala’nın görevden alınmasıyla İçişleri Bakanı olarak atanan Süleyman Soylu darbe girişiminin arkasında ABD’nin olduğunu söylemişti.

CNN’de bir programa katılan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un darbe girişiminin arkasında kim olduğuna ilişkin açıklaması şöyle;

” ABD yönetiminin darbe ile bağlantısının olduğunu düşünmüyoruz, Fetullah Gülen sorumlu. Bizim ABD yönetiminden beklentimiz ya onu iade etmesi ya da iade süreci sonuçlanıncaya dek gözaltına alması.”

Süleyman Soylu: Darbenin arkasında Amerika Birleşik Devletleri var

Yeni İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yaptığı dönemde darbe girişiminin arkasında ABD’nin olduğu savunarak “Darbenin arkasında Amerika Birleşik Devletleri var. Oradan yayınlanan bir kaç dergi, bir kaç aydır faaliyette bulunuyordu. Biz ABD’ye aylardır Fethullah Gülen konusunda bir mesaj veriyoruz. ABD bize Fethullah Gülen’i vermek zorundadır.” demişti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da, “Biz asla ABD veya başka birinin darbe girişiminin arkasında olduğunu söylemedik, bu tür söylentileri asla ciddiye almadık” diyerek Soylu’ya cevap vermişti.