07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » 1 Aydır Kaçaktı Ama TV’ye Çıktı
1 Aydır Kaçaktı Ama TV’ye Çıktı

1 Aydır Kaçaktı Ama TV’ye Çıktı

Bir aydır firari olan Balyoz Davası’nın savcısı Hüseyin Kaplan AKP’ye yakın A haber kanalında  itiraflarda bulundu. Kaplan “Örgütün bir parçasıyım ama suç işlemedim. Suça aracılık ettiysek bu işlere zemin hazırladıysak Allah affetsin” dedi

Kaplan teslim olmadan önce A Haber kanalına bir röportaj verdi ve paralel yapının işleyişiyle ilgili itiraflarda bulundu.  Hüseyin Kaplan’ın açıklamalarından önemli ayrıntılar şöyle;

– Fetullah Gülen’in Türkiye’ye gelmesi gerekir, hesap da vermesi lazım

“Böyle Salak Darbe Olmaz”

-Boğaziçi Köprüsü’nü askerler kesmiş. Adliye lojmanları önünde hakimler savcılar toplanmış polis anonslarını izliyorduk beraber. ‘Böyle bir salak darbe olmaz, inşallah kimseye zarar gelmeden bastırırlar’ diye düşündüm. Şimdi ben cemaat içinde bir insanım. Bana 14 Temmuz’da darbe yapacaklarını söyleseler, en salak askerin bile ülkede zemin hazırlamadan bunu yapmayacağını söylerdim. Türkiye’de yüzde 50 oy almış bir iktidar var. Halk desteği olmadan bir darbe yapsanız, daha da kötüsü başarılı olsanız her gün yüz bin kişiyi mi öldürecektiniz? Suriye gibi Irak gibi milyonlarca insan ölecekti.

“HSYK Atamaları Kırılma Oldu “

-HSYK atamaları yapıldığından itibaren cemaatin tasfiye sürecinin başlatıldığı duyumlarını alıyorduk. AK Parti tabanı değil ama üst yönetimle gizli soğuk bir savaş vardı zaten.

-Sadrettin’in (Hakan Fidan’ı ifadeye çağıran cumhuriyet savcısı Sadrettin Sarıkaya) telefonla davet ettiğini duydum. O gün için Beşiktaş’taydım. Zannedersem Sadrettin’in odasına uğradım. ‘Önemli birileri’ dedi. Telefonla ifadeye çağırmış. Zannedersem Hakan Fidan’ı. Bu tür bir soruşturma duyulmaz zaten. Hakan Fidan’ı telefonla herhalde 3 kişi daha mı vardı beraberinde… Onların hepsini telefonla çağırmış, polise yazmadığını söylemişti. Tabii aradıktan sonra bana söylemişti. En kritik kişi tabii Hakan Fidan.

“Fidan Tutuklanacaktı”

-Cemaatle mücadele için ekipleri hazırladığı veya bilgileri hazırladığı belliydi. Hakan Fidan gelseydi, bunu engellemek için muhtemel adliyedeki hava, tutuklanırdı. Çünkü bunun yapmak istediği şeylere bir engel koymak lazım. Bahanesi de Diyarbakır’da bir yerde anlaşma belgesi de bahane olarak bulunmuş. Muhtemel tutuklanırdı, sonrasında belki Başbakana kadar uzanabilirdi.

“Pişmanlıktan Yararlanmak İstiyorum”

-Savcı Ferhat Sarıkaya’nın meslekten ihraç edildiğinde cemaatin kendisini yurt dışına götürdüğünü, maaş bağladığını söylediğini televizyondan izledim. Benim şu anda öyle bir şansım yok. Yurt dışına götürülme şansım yok. Çoluk çocuğum perişan olmasın diye yurt dışına da gitmek isterim. Etkin pişmanlıktan yararlanarak, millete daha fazla zarar vermeme adına teslim olmak isterim.

“Allah Affetsin”

-Bir meçhuldeyiz kızım, ailem. Hayatım şu anda bir meçhul nereye açıldığını bilmiyoruz ama her şeye rağmen namuslu, iffetli ve başınız dik yaşayın. Ben sizin yüzünüzü kara çıkartacak hiçbir şey yapmadım, yapamam da. Örgütün bir parçasıyım ama suç işlemedim. Suça aracılık ettiysek bu işlere zemin hazırladıysak Allah affetsin.

Galip Öztürk Eniştesi

“FETÖ” darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında hakkında soruşturma olan Hüseyin Kaplan’ın eniştesi, Metro Holding Kurucu Onursal Başkanı Galip Öztürk. Bir süre önce Galip Öztürk’e mektup yazarak yardım istemişti.