07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Tam NeoTürkiye’lik Savunma
Tam NeoTürkiye’lik Savunma

Tam NeoTürkiye’lik Savunma

Müzisyen Değer Deniz’in öldürülmesine ilişkin davada ilk kez hakim karşısına çıkan sanık C.M., sevgili olduklarını ve cinayeti ‘erkekliğine hakaret edildiği’ için işlediğini savundu.

Deniz ailesinin avukatlarından Çiğdem Hacısoftaoğlu ise sanığın haksız tahrik indiriminden faydalanmak ve daha az ceza almak amacıyla böyle bir savunma yaptığını belirterek, ”Bu davada sanığın ‘Erkekliğime laf söylediğini iddia edersem kurtulurum cezadan’ düşüncesine kapılmasının tek nedeni, kendinden önceki kadın katillerinin benzer savunmalarla az cezalar almaları” dedi.

NE OLMUŞTU?
Değer Deniz, 5 Mayıs 2015’te İstanbul Beyoğlu’ndaki evinde katledilmiş, önce bir hırsızlık vakası olarak kayda geçen cinayetin bir cinsel saldırı sonucunda işlendiği ortaya çıkmıştı.

İddianamede, Deniz’in, sabah saat 05:40 sularında evine giren C.M.’nin ayak sesleri üzerine çığlık atarak uyandığı, Deniz’i boynunu sıkarak bayıltan C.M.’nin ellerini telefon şarj kablosuyla ve boynunu çanta askısıyla bağlamasının ardından genç kadına tecavüz ettiği belirtiliyor.